Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Χάθηκε το μέτρημα σε γκoλ


 Χάθηκε το μέτρημα σε γκολ και κούπες! (video)

Πιο ονειρικό τρόπο δεν φανταζόταν κανένας Ολυμπιακός. Πρωτάθλημα με ισοπέδωση της ΑΕΚ, πολύ μεγάλη μπάλα, 6-0 και... 38 κούπες στο μεγαλύτερο ερυθρόλευκο πάρτι και τη μεγαλύτερη κιτρινόμαυρη ταπείνωση!
Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο κίνητρο από την αποδεκατισμένη ΑΕΚ και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με δύο στημένες φάσεις το σκορ ήταν 2-0 μόλις στο 7ο λεπτό από τα γκολ των Τζιμπούρ, Μέλμπεργκ και η γιορτή είχε ξεκινήσει στο Καραϊσκάκη, με τους κιτρινόμαυρους να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεζε από ψηλά δυσκολεύοντας απίστευτα την Ένωση στο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να τη κυκλοφορήσει σωστά, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι  να βγαίνουν συνεχώς μπροστά και να απειλούν με τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε, τελικά, στο 20' από τον Φουστέρ μετά το λάθος του Σάχα και με το σκορ στο 3-0 ήδη, στον Πειραιά ζητούσαν... κι άλλα!

Για την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά δύσκολο το να αναδιοργανωθεί μέσα σε όλα αυτά που γίνονταν, αλλά τουλάχιστον κατάφερε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση. Η Ένωση πέτυχε ένα γκολ, με κεφαλιά του Καφέ, το οποίο ακυρώθηκε χωρίς κάποιο προφανή λόγο, ενώ οι Μιραλάς και Ιμπαγάσα ήταν από τα πρώτα λεπτά περισσότερο εκνευρισμένοι από όσο θα έπρεπε, με συνέπεια να φλερτάρουν με την αποβολή.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Γκερέιρο με τον Λυμπερόπουλο ενώ λίγα λεπτά μετά έγινε και η πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού, με τον Ουρτάδο αντί του Ιμπαγάσα. Το μόνο ενδιαφέρον στο ματς, πλέον, ήταν αν η ΑΕΚ θα αντιδρούσε ώστε να σώσει κάπως την κατάσταση ή αν οι ερυθρόλευκοι θα συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό. Τελικά έγινε το δεύτερο, με τον Τζιμπούρ να δίνει τον ρυθμό! Ο Αλγερινός πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 61' με σουτ του Τζιμπούρ εντός περιοχής για το 4-0, η Ένωση ήταν απούσα από το γήπεδο και μετά η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά! Στο 68' ο Τζιμπούρ με ατομική προσπάθεια έκανε το 5-0, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Μίτσελ με τον Μπερνς και αμέσως μετά ήρθε και το 6-0 με σουτ του Χολέμπας!

Ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Τζιμπούρ με τον Ρόμενταλ, τον Μιραλάς με τον Πάντελιτς, στις εξέδρες είχε στηθεί ένα πάρτι άνευ προηγουμένου και το ζητούμενο, πλέον, ήταν να θα προέκυπτε ακόμη μεγαλύτερο σκορ! Ο Χιμένεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Εντερ αντί του Σκόκο, προκοπή φυσικά δεν μπορούσε να δει από κανέναν η ΑΕΚ και τα τελευταία λεπτά πέρασαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να παραληρούν και τον Χιμένεθ με τους παίκτες του να περιμένουν πώς και πώς το τελευταίο σφύριγμα...

Man of the match: Πέτυχε το 1-0, έφτιαξε το 3-0, έκανε το 4-0, βοήθησε για το 5-0. Ο λόγος για τον Τζιμπούρ, που έφυγε από την ΑΕΚ ως ο παίκτης που χαλούσε το κλίμα στα αποδυτήρια και τώρα που βρήκε απέναντι του την Ένωση, την ανάγκασε στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της!

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ΑΕΚ... Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Καραϊσκάκη.

Στο ύψος του: Ο Παπαδόπουλος δεν έχασε ούτε μία μονομαχία στα μετόπισθεν. Δεν είχε, βέβαια, πολλή δουλειά αλλά πάντα έβγαινε πρώτος στην μπάλα και καθάριζε όλες τις επιθέσεις της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Η συνολική εμφάνιση της Ένωσης είναι μια απίστευτη γκέλα.

Το στραγάλι: Το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ δε θα έπρεπε να ακυρωθεί, θα μπορούσε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Ιμπαγάσα στο πρώτο ημίχρονο ή να τιμωρηθεί ο Μιραλάς για την αγκωνιά στον Σκόκο στο 8ο λεπτό αλλά έτσι όπως πήγε το ματς, δεν ενδιαφέρει κανέναν η διαιτησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου