Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Google : Εξαγόρασε «ελληνική» εφαρμογή για τις οθόνες αφής

Δύο ξαδέρφια από την Ελλάδα, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, κατάφεραν να φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής.

Οι δυο Έλληνες ,ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.

Η επιτυχία τους μάλλον δεν είναι τυχαία, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, την λεγόμενη «αρρώστια των χοντρών δακτύλων».

Με άλλα λόγια, όταν κάποιος επιχειρεί να γράψει ένα κείμενο, σε ένα touch screen κινητό, καθώς τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη είναι δύσκολα στο χειρισμό. Έτσι το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο λάθη.

Οι δύο νεαροί Έλληνες έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα, με μία εντυπωσιακή εφαρμογή, που διορθώνει τυχόν λάθη στα μηνύματα των χρηστών κατά την πληκτρολόγηση.

Παράλληλα, έχει την ικανότητα να μαντεύει και τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κανείς, ακόμα και όταν όσα έχει πληκτρολογήσει δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Το προϊόν ονομάζεται BlindType και υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην τεράστια βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Πριν γίνει διαθέσιμο το προϊόν οι δυο Έλληνες έφτιαξαν μια σελίδα στο ίντερνετ στην οποία το παρουσίαζαν και μέσα σε ένα μόνο βράδυ η εφαρμογή τους ήταν πρώτη στις ειδήσεις ιστοσελίδων που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Με αυτό τον ήρθε και η εξαγορά από την Google η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει : «Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η BlindType εξαγοράστηκε από την Google!Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια υποστήριξη και τη θετική ανταπόκριση».

Τέλος, άγνωστο παραμένει το ποσό με το οποίο έγινε η εξαγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου