Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Παπούλιας: Ελλάδα και Κίνα έχουν κοινά συμφέροντα

 troktikoΤον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Σας υποδέχομαι ως έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας. Οι χώρες μας, χώρες…

δύο μεγάλων πολιτισμών, που έδωσαν πολλά στον κόσμο, συνεργάζονται και σήμερα έχοντας κοινά συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, και τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Κετσιάνγκ στην Αθήνα δείχνει, όπως του είπε χαρακτηριστικά, τη βούληση για συνέχιση αυτής της συνεργασίας.
Ο κ. Κετσιάνγκ απάντησε εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, στον κ. Παπούλια.
«Τις δύο ημέρες που βρίσκομαι εδώ έχω νιώσει την ιστορική βάση της ειλικρινούς φιλίας μας» είπε ο κ. Κετσιάνγκ προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του είναι η πρώτη στην Ελλάδα καθώς ..«είχα έντονη την επιθυμία να την επισκεφθώ, όχι μόνο λόγω της συνεργασίας μας αλλά και προσωπικά γιατί θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό. Εξοχότατε σας θεωρούμε παλιό καλό φίλο της Κίνας» είπε ο κ. Κετσιάνγκ στον κ. Παπούλια. «Έτσι νιώθω κι εγώ ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους, ο κ. Παπούλιας παρέθεσε γεύμα στον κ. Κετσιάνγκ, στο οποίο παρακάθισαν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, που συνόδευσε τον κ. Κετσιάνγκ, οι υπουργοί Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας.

1 σχόλιο: