Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Στο CAS οι ελπίδες για Τσάμπιονς Λιγκ

 
Που ποντάρει ο ΠΑΟΚ για την ακύρωση της αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι οφ και τον “προβιβασμό” του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το “ναι” της ΕΠΟ στο να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση της προσφυγής της στο CAS, δίνει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεγαλύτερη πίστη ότι ο αγώνας που έχει αρχίσει σε διεθνές επίπεδο για την ακύρωση της απόφασης με την οποία αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τα πλέι οφ για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα φέρει αποτέλεσμα.
Οι νομικοί του “Δικεφάλου” εκτιμούν (και λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που σκέφτονται να καταθέσουν) πώς μέχρι τα τέλη του μήνα το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα έχει ορίσει δικάσιμο και πώς μέχρι τις 16 Ιουλίου θα έχει εκδοθεί απόφαση.
Κι αυτό γιατί την επομένη θα γίνει η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στην οποία ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί ότι θα πάρει μέρος αντί του Παναθηναϊκού.
Ήδη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει αρχίσει συνεργασία με ένα Ελβετό και ένα Ισραηλινό δικηγόρο που εδρεύουν στη Λωζάννη και διαθέτουν εμπειρία και εξειδίκευση πάνω σε ζητήματα αθλητικού δικαίου και ειδικά σε υποθέσεις που εκδικάζονται στο CAS.

Ατού, έγγραφο της ΕΠΟ

Επιπλέον, στα γραφεία της Τούμπας θεωρούν πώς έχουν στα χέρια τους και ένα έγγραφο που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό όπλο στην όλη διαδικασία. Πρόκειται για απάντηση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην επικοινωνία που είχε με την Ομοσπονδία για το θέμα του CAS.
Σύμφωνα με αυτή, η ΕΠΟ ομολογεί πώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα τρίτος ανεξάρτητος αναιρετικός βαθμός αθλητικής δικαιοσύνης (πάνω από την Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας). Κατά συνέπεια, το CAS έχει τη δικαιοδοσία να πάρει την τελική απόφαση που θα πρέπει να εφαρμοστεί από την ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου