Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το... χρέος τους οι Σπερς, τραυματίστηκε ο ΛεΜπρόν

Το... χρέος τους οι Σπερς, τραυματίστηκε ο ΛεΜπρόν









Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισαν οι φετινοί τελικοί του ΝΒΑ, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς, έμειναν πιστοί στην παράδοση που λέει οτι δεν χάνουν ποτέ σε πρώτο παιχνίδι τελικών, επικράτησαν των πρωταθλητών Μαϊάμι Χιτ με 110-95 και έκαναν το 1-0 στους τελικούς του ΝΒΑ.


Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον γερόλυκο Τιμ Ντάνκαν με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ και πολλές βοήθειες από τους αναπληρωματικούς, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να έρθει αυτή η νίκη. Μεγάλο πλήγμα για το Μαϊάμι ο τραυματισμός του ΛεΜπρόν Τζέιμς στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού, που αποχώρησε 2 λεπτά πριν τη λήξη.
Η αρμάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και παρά τα αρκετά λάθη, στα κρίσιμα σημεία έδειξε συγκέντρωση, σοβαρότητα και έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη. «Σύμμαχος» των γηπεδούχων το πρόβλημα με τον κλιματισμό του γηπέδου, που το έκανε να μοιάζει με θερμοκήπιο.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τις δυο ομάδες να μπαίνουν πολύ δυναμικά στο παρκέ. Οι Σπερς, παραδόξως αιφνιδίασαν επιλέγοντας να τρέξουν πολύ στο ανοικτό γήπεδο στα πρώτα λεπτά, κάτι που απέδωσε και τους έδωσε ένα προβάδισμα έξι πόντων (20-26) στο τέλος της πρώτης περιόδου.Πόντο-πόντο στο πρώτο μέρος
Το Μαϊάμι δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ και έμεινε σε απόσταση αναπνοής, κυρίως χάρη στις προσπάθειες των Τζέιμς (13), Ουέιντ (12), Μπος (10) και Άλεν (10). Είναι χαρακτηριστικό, πως οι τέσσερις παίκτες είχαν συνολικά τους 45 από τους 49 πόντους της ομάδας τους στο ημίχρονο.
Οι Σπερς από την πλευρά τους, χτυπούσαν στη ρακέτα των πρωταθλητών, με τον Τιμ Ντάνκαν να έχει 15 πόντους στο ημίχρονο και τον Κρις Μπος να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να τον περιορίσει.
Το ξέσπασμα του ΛεΜπρόν και ο τραυματισμός που άλλαξε τα πάντα
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το Μαϊάμι παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένο αμυντικά, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, βρήκε τα ελευθερα σουτ, ωστόσο δεν κατάφερνε να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Αυτό, μέχρι να αφυπνιστεί ο "βασιλιάς", ο οποίος με 10 προσωπικούς πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, έδωσε προβάδισμα, ακόμα και έξι πόντων στην ομάδα του.
Τα πρώτα οκτώ λεπτά του τελευταίου δωδεκαλέπτου κύλησαν στον ίδιο ρυθμό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Κάπου εκεί, 4 περίπου λεπτά πριν από το τέλος, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο και έμεινε για δυο λεπτά στον πάγκο. Χρόνος υπέραρκετός για τον Ντάνι Γκριν, που πέτυχε οκτώ σερί πόντους και έδωσε προβάδισμα επτά πόντων στους Σπερς.
Ο ΛεΜπρόν επέστρεψε, ωστόσο σε προσπάθειά του για καλάθι, προσγειώθηκε άτσαλα με το αριστερό πόδι και αποχώρησε οριστικά από το παιχνίδι, 2:30 πριν από τη λήξη. Η.. χαριστική βολή για τους πρωταθλητές ήρθε από τον Λέοναρντ με τρίποντο 1' πριν το τέλος, που έστειλε τη διαφορά στους 7. Οι Σπερς δεν έδειξαν έλεος και αύξησαν πολύ τη διαφορά στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας στο τελικό 110-95.
Αξίζει να σημειωθεί πως το επί μέρους σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 36-17, με τους Σπερς να δείχνουν ασταμάτητοι. Το επόμενο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή(8/6) και πάλι στην έδρα του Σαν Αντόνιο.
Τα δωδεκάλεπτα: 26-20, 54-49, 74-78, 110-95
ΣΠΕΡΣ (Πόποβιτς): Λέοναρντ 9 (2), Ντάνκαν 21 (10 ριμπ), Σπλίτερ 14, Γκριν 13 (3), Πάρκερ 19 (2), Τζινόμπιλι 16 (11 ασίστ), Ντιό 2 (10 ριμπ), Μιλς 7 (1), Μπελινέλι 9 (2)

ΧΙΤ (Σπόελστρα): Τζέιμς 25 (2), Λιούις 10 (2), Μπος 18 (3), Ουέιντ 19 (1), Τσάλμερς 3 (1), Άλεν 16 (3), Άντερσεν 2, Κόουλ 2, Μπατιέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου