Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

10 λόγοι για να προτιμήσετε μια συσκευή Android απο το iPhone

  troktiko   4595194235 e469ea1b94 o 10 λόγοι για να προτιμήσετε μια συσκευή Android απο το iPhone Τα τελευταία χρόνια το iPhone κέρδισε την αγορά των Smartphones (και όχι άδικα). Τα κινητά με Android είναι ουσιαστικά μεγαλύτερος αντίπαλος του iPhone, αν και σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα, ο αντίπαλος έγινε αρχηγός, αφού το Android αργά αλλά σταθερά κατακλύζει την αγορά περνώντας το Smartphone της Apple σε δεύτερη μοίρα. Παρακάτω θα σας συνοψίσω τους 10 βασικούς λόγους(κατά την άποψη μου) που αξίζει να προτιμήσετε μια συσκευή Android από το iPhone.


1)Τιμή
Μη λέμε και ψέματα. Μια από τις σημαντικές παραμέτρους στην επιλογή συσκευής είναι το κόστος της. Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» του iPhone έχει γίνει από τα μεγαλύτερα όπλα του Android. Τα κινητά με Android έχουν ένα τεράστιο φάσμα τιμών αφού ακόμα και στην Ελληνική αγορά μπορείτε να βρείτε Smartphone με Android με 100 και κάτι ευρώ. Στην επόμενη κατηγορία(μέχρι 200 ευρώ) υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες συσκευές, όπως το X8 της Sony Ericsson, το ZTE Blade ή το Samsung Galaxy 3.
Αντίθετα το iPhone ξεκινάει από κάτι παραπάνω από 450 ευρώ(για το 3gs) Όπως αντιλαμβάνεστε για όποιον θέλει να ασχοληθεί για πρώτη φορά με Smartphone το Android είναι μια πολύ πιο προσιτή αγορά.
2)Πληθώρα συσκευών
Το iPhone είναι ένα. Είτε 4g, είτε 3GS είτε 3g είναι εκδόσεις της ίδιας συσκευής. Αντίθετα συσκευές Android υπάρχουν πάρα πολλές με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μία. Συσκευές με το λειτουργικό της Google κατασκευάζουν μερικοί από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές κινητών του κόσμου. HTC, Sony Ericsson,Motorola, Samsung.LG,Acer είναι λίγες μόνο από τις εταιρίες που χρησιμοποιούν το Android για τα Smartphones τους.
3)Widgets
Αντίθετα από την ξερή παράθεση των εικονιδίων στο iPhone, το Android προσφέρει την δυνατότητα προσθήκης Widgets στην επιφάνεια εργασίας σας. Έτσι μπορείτε να έχετε τις λεπτομέρειες και τις σημαντικότερες πληροφορίες από το κινητό σας και τις εφαρμογές του, ένα άγγιγμα μακριά, ενώ πολλές φορές δε χρειάζεται ούτε το άγγιγμα!
4)Όχι iPhone, όχι iTunes!
Για να προσθέσετε οτιδήποτε στο iPhone σας είναι αναγκαία η εγκατάσταση στον υπολογιστή σας του iTunes. Στην περίπτωση του Android, μια απλή σύνδεση με USB(αν δεν θέλετε καλώδια γίνεται και με wifi, αν και απαιτεί εγκατάσταση προγράμματος) είναι αρκετή, για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του κινητού σας.
5)Ευκολία
Για όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρησιμοποιείτε συχνά υπάρχει σίγουρα ένα widget ή ένα πρόγραμμα συντομεύσεων που μπορεί να κάνει τη διαδικασία εξαιρετικά σύντομη. Ενεργοποιήστε το Wifi,το GPS, το Flight Mode, (απ)ενεργοποιήστε τη σύνδεση δεδομένων, με ένα ή δύο αγγίγματα.
6)Android Market
Μπορεί το Android να μην έχει τον όγκο τον εφαρμογών του iPhone, αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό των εφαρμογών του iPhone υπάρχει σίγουρα μια παρόμοια(αν όχι η ίδια) και τις περισσότερες φορές δωρεάν! Άλλωστε ο αριθμός των εφαρμογών του Android Market αυξάνεται εκθετικά και οι επιλογές μας γίνονται περισσότερες. Μετά και το Webmarket το μόνο αγκάθι είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει Paid Apps στο ελληνικό Market.
7)Web Browsing
Το browsing στο Android είναι μια τρομερή εμπειρία. Εκτός της μεγαλύτερης ταχύτητας από το Safari(το ότι το iPhone 4 είναι ταχύτερο ισχύει μόνο με ενεργοποιημένο το Flash στο Android) , και την υποστήριξη Flash(από Android 2.2 και πάνω) υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί Browsers που μπορούν να ταιριάξουν με τα «θέλω» σας. Τέλος μην ξεχνάτε ότι το Android είναι λειτουργικό της Google, έτσι οι υπηρεσίες της είναι ενοποιημένες με το λειτουργικό σε μεγάλο επίπεδο.
Μην ξεχνάτε βέβαια ότι όσο καλύτερη συσκευή Android έχετε, τόση καλύτερη η εμπειρία.
8)Προσωπικοποίηση
Τα πάρα πολλά Widgets, Launcher και τα Themes για τα εκάστοτε launcher εγγυούνται ότι μπορείτε να κάνετε το Android σας να μη μοιάζει με κανένα άλλο. Οι συνδυασμοί είναι πρακτικά άπειροι. Ρίξτε μια ματιά εδώ και θα με καταλάβετε
9)Ειδοποιήσεις
Μπορεί αρχικά η Notification Bar να σας φανεί άχρηστη ή ενοχλητική, η αλήθεια όμως είναι ότι στην πορεία γίνεται εξαιρετικά χρήσιμη. Με ένα απλό Drag μπορείτε να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις που αφορούν τη συσκευή σας και τα Applications που έχετε εγκαταστήσει.
10)Ραγδαία ανάπτυξη
Το Android σαν λειτουργικό αλλά και το Hardware των συσκευών που το υποστηρίζουν αλλάζουν γενιές μέσα σε λίγους μήνες, αφού βρισκόμαστε στη μέση της «έκρηξης» του Android. Περάσαμε από τη 1.6 στη 2.3 με ένα χείμαρρο από αλλαγές σε μόλις ένα χρόνο. Οι εφαρμογές του Android Market έχουν ξεπεράσει τις 150.000 ενώ το Δεκέμβρη του 2009 μετρούσε μόλις 20.000!
Στο κομμάτι του Hardware οι διπύρηνοι επεξεργαστές και οι ξεχωριστές Gpu είναι ήδη στη ζωή μας, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Nvidia επεξεργαστές τεσσάρων πυρήνων.
Αυτοί λοιπόν πιστεύω ότι είναι οι λόγοι που θα πρέπει να σας στρέψουν προς το Android στην επόμενη αγορά σας. Και βέβαια το Android έχει και αρνητικά, και βέβαια και το iPhone έχει με τη σειρά του προτερήματα, αλλά δεν ήταν αυτά το θέμα του άρθρου. Ελπίζω τα Macboys να δείξουν κατανόηση και να μην καούμε στο Flame,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου