Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνιος - Ολυμπιακός 65-92


Με χαρακτηριστική ευκολία έκανε ο Ολυμπιακός το "6 στα 6" στο πρωτάθλημα νικώντας με σκορ 92-65 τον Πανελλήνιο μέσα στο Χαλκιοπούλειο.


Ούτε για... προπόνηση δεν ήταν ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανελλήνιο, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα για να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους.


Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν στη Λαμία με την ελπίδα να κάνουν έστω μια δυνατή προπόνηση, ωστόσο η ανωτερότητα της ομάδας τους ήταν εμφανής σε κάθε φάση στο ματς με τον Πανελλήνιο. Ο τελευταίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι "ερυθρόλευκοι" το εκμεταλλεύτηκαν αυτό χτίζοντας από νωρίς μία διαφορά.

Πάντως, ο Ολυμπιακός ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και τα κατάφερε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και δοκιμάζει κάποια σχήματα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος τελείωσε το ματς στους 18 πόντους. Ο Παπανικολάου πέτυχε 15 πόντους και ήταν ορεξάτος από την αρχή ως το τέλος. Στους 12 πόντους ο Μορίς Μπέιλι.

Ο αγώνας:

Τι κι αν ο Ολυμπιακός έπαιζε εκτός έδρας; Από το ξεκίνημα του αγώνα επέβαλε το ρυθμό του ξεκινώντας με τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Νίλσεν και Νεστέροβιτς. Δύο τρίποντα από τους Παπανικολάου και Σπανούλη έδωσαν αέρα 8 πόντων στον Ολυμπιακό (8-16) και η διαφορά άρχισε να παίρνει διαστάσεις.

Γιατί θα αναρωτηθεί κανείς; Μα, για τον απλούστατο λόγο ότι οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην άμυνα τους. Ο Σκουρτόπουλος προσπάθησε με άμυνα ζώνης να περιορίσει τους "ερυθρολεύκους" αλλά δεν μπορούσε. Ο Παπανικολάου έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους (15-25) και ο Πανελλήνιος μένοντας άποντος για δυόμιση λεπτά έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο προηγούμενος 17-32, έχοντας κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ (12-3).

Τα πράγματα ουσιαστικά κρίθηκαν από πολύ νωρίς και τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια. Ο Μαυροκεφαλίδης με έξι προσωπικούς του πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (21-41). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με 24 πόντους (30-54), όμως ο Πανελλήνιος κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά.

Ο Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί ενώ είχε περάσει στο παρκέ και τον Γιοτάμ Χαλπερίν. Ο τελευταίος έχασε και τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει 23 ριμπάουντ έναντι 11 και τους Σπανούλη, Μαυροκεφαλίδη, Παπανικολάου με διψήφιο αριθμό πόντων.

Προσπάθησε με όπλο τον αιφνιδιασμό

Στην επανάληψη, ο Πανελλήνιος έκλεισε στην άμυνα και έκλεψε σε 3-4 περιπτώσεις κρατώντας τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ο Ξανθόπουλος μάλιστα στον αιφνιδιασμό μείωσε στους 13 πόντους (43-56). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και κάποιες αλλαγές του Ολυμπιακού και μείωσαν σε σε 51-65 μετά από καλάθι και φάουλ του Όστοϊτς.

Οι "Ολυμπιονίκες έχασαν πολλά σουτ και τελικά ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Ο Κέσελ με σουτ δύο πόντων έκανε το 53-75 που ήταν και το σκορ στο 30'.

Στο δ' δεκάλεπτο κι αφού είχαν κριθεί τα πάντα, ο Ολυμπιακός με τον Παπανικολάου εκτόξευσε τη διαφορά στους 23 (58-81) και ο Ίβκοβιτς στο τελευταίο πεντάλεπτο έβαλε στο παρκέ και τον νεαρό Κατσίβελη στη θέση του Σπανούλη. Ο Μαυροκεφαλίδης που έκανε για μία ακόμα φορά εξαιρετικό ματς έκανε το σκορ 61-88. Για το τελικό 65-92 σκόραρε ο Κράμπενχοφτ, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του που γνώριζε από την αρχή τη... μοίρα της.

Τα δεκάλεπτα: 17-32, 41-56, 53-75, 65-92

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 4, Παπαμακάριος 8(2), Μπέιλι 12(1), Καλαϊτζής 9(1), Κράμπενχοφτ 2, Καραθανάσης 2, Σκλάβος 5, Ούντριχ 10, Μπράουν 2, Όστοϊτς 9, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης 2.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 2, Σπανούλης 12(1), Μπουρούσης 10, Κέσελ 3, Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 2, Νίλσεν 9, Παπανικολάου 15(2), Κατσίβελης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου