Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Ζητείται ψεύτης»

Μετά την επιτυχία του «Ηλία του 16ου» ξαναζωντανεύει στην σύγχρονη Αθήνα το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, με πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.


Η ιστορία

Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις “χάρες” που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Μόλις καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν… επαγγελματία ψεύτη. Την κατάσταση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας, ή Ψευτοθόδωρος, που με το “ταλέντο” του και τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη. Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σύντομα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να τους ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά.

23 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Να σημειωθεί ότι οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής στην Ελλάδα, η ODEON και η VILLAGE, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, την πολυετή πείρα και το πάθος τους για τον ελληνικό κινηματογράφο και συνυπογράφουν την πρώτη κοινή τους παραγωγή! Έτσι, η επιστροφή της πάντα επίκαιρης κωμωδίας “Ζητείται Ψεύτης”, έρχεται να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας σημαντικής συνεργασίας και ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Mιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κλέλια Ρένεση, Άκης Σακελλαρίου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τάσος Κωστής κ.α.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Καλλιτεχνική επιμέλεια σκηνοθεσίας: Άγγελος Φραντζής
Διασκευή σεναρίου: Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Μαντζιαφός
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης
Δ/ντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά: Στέλλα Ρότσιου Ενδυματολόγος: Χριστίνα Χατζαρίδου
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου
Παραγωγοί: Κώστας Λαμπρόπουλος, Μάνος Κρεζίας, Διονύσης Σαμιώτης
Παραγωγή: ODEON, VILLAGE, NOVA, CL PRODUCTIONS, ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ, FILM IN MIND
Διανομή: ODEON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου