Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα... κι άλλοι στη ΔΕΗ κάνουν ταξίδια αναψυχήςΚάθε χρόνο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ σπαταλούν 2,8 εκατ ευρώ σε διακοπές...

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες πληρώνουν τσουχτερά τα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμολογίων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ με την χορηγία της επιχείρησης απολαμβάνουν επιδοτούμενα πακέτα διακοπών και ταξίδια αναψυχής.

Μέσω ενός συστήματος που έχουν δημιουργήσει οι συνδικαλιστές διαχειρίζονται μερικά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς έλεγψχο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Το σύστημα αυτό φέρει την ονομασία Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων και στα ταμεία του μπαίνουν κάθε χρόνο 2,8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία καταβάλλονται από τη διοίκηση της Επιχείρησης. Τα χρήματα αυτά παρά τα σκληρά μέτρα φαίνεται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο και μάλιστα σύμφωνα με συνδικαλιστές που βρίσκονται πλέον στο περιθώριο των εξελίξεων τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν μπει στα ταμεία τους ποσό που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, τριγμούς εξακολουθεί να προκαλεί το ζήτημα του δανείου των 500.000 ευρώ που χορήγησε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, με το αρμόδιο υπουργείο να ζητά πλέον τον φάκελο της υπόθεσης των κάθε λογής επιδοτήσεων προς την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ή άλλους φορείς που λειτουργούν υπό την σκέπη της ΓΕΝΟΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου