Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πρόστιμο 500 ευρώ σε γκέι ακτιβιστή που έγραψε τη λέξη «αδερφή» στο Twitter

 troktiko






Το πρόστιμο των 526 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο γκέι ακτιβιστής Λεβέντ Πισκίν από την Τουρκία, έπειτα από μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο…
Twitter, στο οποίο έγραφε τη λέξη «αδερφή».


Βέβαια, ο νεαρός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Τουρκία δεν πόσταρε απλώς της λέξη «αδερφή», αλλά αναφέρθηκε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας την.
«Περιμένουμε δήλωση από τον Ερντογάν που θα λέει ότι είναι η ιδανική αδερφή.  Δεν πρόκειται όμως να μάθουμε για τους γκέι από εσένα», ήταν το ακριβές «τιτίβισμα» του νεαρού, που προκάλεσε την οργή των τοπικών αρχών, την ώρα που στη γειτονική Τουρκία επιβάλλονται ποινές ακόμα και για  μουσικά βίντεο που «προωθούν την ομοφυλοφιλία».
Παρότι οι εισαγγελείς απαίτησαν τη φυλάκιση του Πισκίν για έναν χρόνο και τέσσερις μήνες, με την κατηγορία ότι το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν «προκλητικό και συκοφαντικό», τελικά το δικαστήριο επέβαλε στον νεαρό εξαγοράσιμη ποινή δύο μηνών και 15 ημερών, έναντι 526 ευρώ.
Ο Πισκίν παρ” όλα αυτά αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως αναφέρει η Hurriyet, τονίζοντας πως η λέξη «αδελφή» δεν είναι προσβλητική, αλλά πρόκειται απλά για μία έκφραση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Άλλωστε, όπως είπε, ήταν μία ειρωνική απάντηση στον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι τα γνωρίζει όλα.
«Το να είναι κανείς αδελφή δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε αμαρτία. Η αναφορά στην ταυτότητα κάποιου είναι το αποτέλεσμα αγώνα που δώσαμε ως οργάνωση τα τελευταία 21 χρόνια. Ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του δεν ξέρουν τίποτα για τις αδελφές παρότι ήταν 80.000 οι συμμετέχοντες στο τελευταίο Gay Pride. Ας τους διδάξουμε, λοιπόν», επισήμανε ο Πισκίν.

Μάλιστα, οι συνήγοροί του απέρριψαν τις κατηγορίες για προσβλητικό περιεχόμενο και δήλωσαν πως θα απευθυνθούν στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου