Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εισπρακτικές εταιρίες ετοιμάζει η τρόικα για τα ασφαλιστικά ταμεία

 troktiko

Σε εισπρακτικές εταιρίες φαίνεται να προσανατολίζεται η τρόικα για την είσπραξη οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και ασκεί σχετικές πιέσεις στην Κυβέρνηση.

Ενώ στο υπουργείο Εργασίας δεν φέρεται να υπάρχει πρόθεση να αλλάξουν το καθεστώς ρυθμίσεων σε πολλές δόσεις και χθες η διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε στοιχεία σχετικά με τις ρυθμίσεις και τις κατασχέσεις μέσο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014.
Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.
Τα στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις – είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση – έως και 24 δόσεις -είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ.
Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου