Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Χρυσό» deal για Μανωλά, δικός του ο Πουλίδο!

«Χρυσό» deal για Μανωλά, δικός του ο Πουλίδο!Το γερό μπάσιμο της Ιντερ για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά έβαλε «φωτιά» στη μεταγραφολογία γύρω από τον νεαρό στόπερ του Ολυμπιακού που έχει τραβήξει επάνω του αρκετές ομάδες από το εξωτερικό.

Ο Ελληνας στόπερ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το φετινό καλοκαίρι το νέο «χρυσό» deal του Ολυμπιακού που τα τελευταία χρόνια όπως αγοράζει έτσι έχει καταφέρει με τις διασυνδέσεις σε υψηλό επίπεδο που έχει αναπτύξει να πουλάει. Και να πουλάει σε εξαιρετικές τιμές που για ελληνική ομάδα δεν είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έχει τροφοδοτήσει με παίκτες αρκετές ομάδες του εξωτερικού βάζοντας στα ταμεία του μεγάλα οικονομικά ποσά. Το πιο πρόσφατο deal, αυτό του Μήτρογλου στη Φούλαμ, ήταν το αποκορύφωμα με τα 15 εκατ. ευρώ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεταγραφές των Βάις στη Λεκβίγια με το ποσό που πήρε ο Ολυμπιακός να υπολογίζεται (τουλάχιστον) στα 4 εκατ. ευρώ, τον Φέισα για 4 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα, τον Φετφατζίδη για 4 εκατ. ευρώ στην Τζένοα, τον Αμπντούν για 2 εκατ. ευρώ στη Νότιγχαμ και παλιότερα τα 7,5 εκατ. ευρώ που πήρε από την Εβερτον για τον Μιραλάς αλλά και τα τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ για τον Ριέρα από τη Γαλατάσαραϊ.

Αν τελικά σε αυτήν την εντυπωσιακή λίστα πωλήσεων προστεθεί και ο Κώστας Μανωλάς, θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι πως ο Μανωλάς, εδώ και καιρό, όχι απλά τώρα, έχει τραβήξει για τα καλά το ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων από το εξωτερικό και η διοίκηση που έχει ξεκάθαρα στα χέρια της την υπόθεση με τον νεαρό άσο θα κινήσει τις όποιες διαδικασίες.Στο παρελθόν βεβαίως μια πώληση παίκτη του Ολυμπιακού σε ομάδες του εξωτερικού αποτελούσε είδηση, με την τωρινή όμως διοίκηση των πρωταθλητών να έχει καταφέρει να συνδυάσει δυνατές αγορές με εντυπωσιακές πωλήσεις ακολουθώντας τον δρόμο στον οποίον πορεύονται χρόνια τώρα μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.
Ο Κώστας Μανωλάς
Ο Κώστας Μανωλάς
«Κοστολογείται 6 εκατ. ευρώ, τον θέλει η Ιντερ»
Στην Πορτογαλία το όνομα του Κώστα Μανωλά φιγουράρει εδώ και μέρες στα ρεπορτάζ της Μπενφίκα καθώς οι «αετοί» θέλουν να τον αποκτήσουν προορίζοντάς τον ως αντικαταστάτη του Γκαράι. Από χθες όμως ο Ελληνας άσος μπήκε και στην καθημερινότητα των Ιταλών καθώς το μπάσιμο της Ιντερ οδήγησε τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας σε εκτενή αναφορά για την πιθανή μεταγραφή. Το calciomercato μάλιστα όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ για το έντονο ενδιαφέρον της Ιντερ να πάρει τον Μανωλά τονίζει πως ο νεαρός στόπερ κοστολογείται στα 6 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως είναι απολύτως λογικό μια μεταγραφή του να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το ποσό που θα δαπανηθεί για να παραχωρηθεί. Μπορεί στον Ολυμπιακό επισήμως να μην υπάρχει η παραμικρή θέση γύρω από το θέμα του Μανωλά, όμως εδώ και πολύ καιρό έχει διαρρεύσει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας μπροστά τους μια πρόταση στα 10 εκατ. ευρώ. «Η Ιντερ θέλει τον Μανωλά για την άμυνά της σε μια χρονιά που αλλάζει κατά πολύ» αναφέρουν οι Ιταλοί και πλέον αναμένονται οι εξελίξεις, την ώρα που δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να βγουν στο προσκήνιο κινήσεις και από άλλες ομάδες.
Εξελίξεις πριν από το Μουντιάλ
Ο Κώστας Μανωλάς έχει μπροστά του το Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου μάλιστα αναμένεται να είναι ο ένας εκ των δύο βασικών στόπερ της Εθνικής μας. Κάτι που σημαίνει πως θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πιθανές καλές του εμφανίσεις θα ανεβάσουν την τιμή του αλλά και τη ζήτηση. Βεβαίως οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως οι ενδιαφερόμενοι για τον Μανωλά δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι το Μουντιάλ, για ευνόητους λόγους. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι, πάνω κάτω τέτοια εποχή, το όνομα του Κώστα Μανωλά ήταν καθημερινά στην επικαιρότητα καθώς υπήρχαν ομάδες που όχι απλά ενδιαφέρονταν αλλά είχαν κάνει και πρόταση στον Ολυμπιακό για να τον αποκτήσουν. Ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, με τα ποσά όμως να κυμαίνονται κοντά ή λίγο παραπάνω από τα 4 εκατ. ευρώ. Τότε ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει εξαρχής πως ο Μανωλάς θα μείνει για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο. Τώρα φαίνεται πως αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος της πρότασης που θα φτάσει στα γραφέια της πλατείας Αλεξάνδρας.
«Εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι»
Μπορεί στην Πορτογαλία να τονίζουν πως τα 10 εκατ. ευρώ τα θεωρούν στην Μπενφίκα πολλά για την αγορά του Μανωλά, όμως δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τον Ελληνα άσο. Χθες μάλιστα η «O Jogo» φιλοξένησε δηλώσεις του Πορτογάλου Βάσκο Φερνάντες που τη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε στον Πλατανιά. «Είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι. Τα στημένα είναι ένα στοιχείο στο οποίο ξεχωρίζει και μπορεί να σκοράρει, όπως άλλωστε είχε κάνει και κόντρα στην Μπενφίκα. Είναι εντυπωσιακός και παίκτης υψηλού επιπέδου. Ο Μανωλάς έχει ακόμα αρκετά να μάθει για να γίνει καλύτερος παίκτης αλλά έχει τα εφόδια για να τα καταφέρει. Αν αντιμετωπίσει πιο δυνατούς επιθετικούς από αυτούς που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα, σίγουρα θα γίνει καλύτερος» τόνισε ο Φερνάντες.
«Κόκκινος» ο Πουλίδο
Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αλαν Πουλίδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» έχουν από χθες βράδυ στα χέρια τους το έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο 23χρονος επιθετικός δεν έχει συμβόλαιο με την Τίγκρες. Πάντα με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι πρωταθλητές Ελλάδας δικαιώνονται 100% με την τακτική που ακολούθησαν στην υπόθεση του διεθνούς στράικερ, που πραγματοποίησε φέτος εντυπωσιακές εμφανίσεις. Οι Πειραιώτες λοιπόν είναι πλέον σε θέση να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της απόκτησης του νεαρού επιθετικού, ο οποίος προετοιμάζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του εν όψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Πουλίδο είχε υπογράψει εδώ και καιρό στον Ολυμπιακό, κάτι που άλλωστε είχε τονίσει σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ανακοινώνει Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με την Καϊζερσλάουτερν για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη και μέσα στις επόμενες μέρες οι «ερυθρόλευκοι» θα επισημοποιήσουν την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παραμονή του Ιβάν Μαρκάνο στην ομάδα του λιμανιού καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα με τη Ρούμπιν Καζάν για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Ισπανού κεντρικού αμυντικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου