Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Απίστευτο ιατρικό λάθος: Ο γιατρός ξέχασε χειρουργικό γάντι μέσα σε ασθενή!

 troktiko







Καμιά φορά το λέμε για πλάκα… και άλλες φορές το βλέπουμε σε καμία χιουμοριστική ταινία.. Όμως η γυναίκα που κάνει την καταγγελία πέρασε έναν πραγματικό εφιάλτη… 


Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε στην Αστυνομία σχετικά με υπόθεση γιατρού, ο οποίος άφησε χειρουργικό γάντι μέσα στο σώμα 48χρονης, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο στις 15 Μαΐου.
Στενός συγγενής της άτυχης γυναίκας κατέθεσε πως η ασθενής από εκείνη την ημέρα υπέφερε από φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα και παρέμενε κλινήρης στην οικία της. Χθες όμως η 48χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έκανε εμετό, αποβάλλοντας κομμάτι από χειρουργικό γάντι!
Τότε κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο εσπευσμένα τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η 48χρονη έκανε πάλι εμετό αποβάλλοντας και δεύτερο κομμάτι χειρουργικού γαντιού. Αφού ταλαιπωρήθηκε για αρκετές ώρες, η ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, ωστόσο δεν ανευρέθηκε υπολειπόμενο κομμάτι γαντιού.
Το κομμάτι που απέβαλε με τον εμετό η 48χρονη έχει παραδοθεί στην Αστυνομία ως τεκμήριο, η οποία ξεκίνησε να λαμβάνει καταθέσεις για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σε παρέμβασή του νωρίτερα στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αντρέας Δημητρίου σχολίασε πως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και σε άλλες χώρες και πως οι γιατροί κάνουν λάθη. Μάλιστα ανέφερε πως αν δεν βελτιωθεί το σύστημα υγείας ώστε να μην είναι τόσο μεγάλη η πίεση και ο φόρτος εργασίας στους γιατρούς, τα ιατρικά λάθη θα συνεχίζονται. Τουλάχιστον θυμήθηκε να αναφέρει πως ο ΠΙΣ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποφεύγονται λάθη από πλευράς γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου