Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Π.Α.Ο : «Τελειώνει» με Καραγκούνη πριν από το Μουντιάλ!

Μέχρι τα τέλη Μαϊου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη στον ΠΑΟΝα μη γίνει... σίριαλ η επιστροφή του αρχηγού της εθνικής μας ομάδας Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό επιθυμούν αμφότερες οι πλευρές και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο να φορέσει εκ νέου τα πράσινα θα έχει ξεκαθαρίσει πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Βραζιλίας.


Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση αμφοτέρων, παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας είναι αυξημένες και οι ημερομηνίες δύσκολες για την πραγματοποίηση συνάντησης εφ' όλης της ύλης. Μία αρχική συζήτηση έχει ήδη γίνει, αλλά σε επίπεδο προθέσεων και μόνο μεταξύ του "Κάρα" και του Νταμπίζα, αλλά οι δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού καθώς επίσης και οι υποχρεώσεις του διεθνούς άσου με την Εθνική δεν ενδείκνυνται για συζήτηση επί παντός επιστητού.
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες ωστόσο και μέχρι την Πέμπτη (την Παρασκευή το πρωί η αποστολή της Εθνικής μας αναχωρεί για την Πορτογαλία προκειμένου να δώσει φιλικό ματς με την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο) είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών και ουσιαστική συζήτηση.

Εκδικάζεται, μένει ελεύθερος και... υπογράφει
Οπως έχουμε επισημάνει οι βασικοί άξονες θα περιστραφούν γύρω από το οικονομικό, υπό την έννοια ότι ο σύλλογος εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δεν μπορεί να «σηκώσει» υψηλά συμβόλαια ή έστω το συμβόλαιο που αξίζει στον «Κάρα» με γνώμονα την αξία και τα επιτεύγματά του στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά (κυρίως) και στις αρμοδιότητες που προορίζεται να έχει στην ομάδα την επικείμενη αγωνιστική περίοδο.
Θέμα... ωρών είναι καταπώς φαίνεται η «ελευθερία» του Χρήστου Μπούρμπου από τον ΟΦΗ, καθώς κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η προσφυγή του κατά της κρητικής ομάδας. Ο 31χρονος μπακ προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση προ ημερών, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται από τους Ηρακλειώτες (περί τις 320.000 ευρώ) κι αναμένεται να κερδίσει την προσφυγή του, ενεργοποιώντας ακολούθως τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο δύο ετών. Την ίδια ώρα βεβαίως οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις για να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Να πάρει δηλαδή ο Μπούρμπος μεγάλο μέρος των οφειλομένων σε δόσεις και στη συνέχεια να μείνει ελεύθερος για να «κλειδώσει» η μετακόμισή του στους «πράσινους».
Θετικά μηνύματα για νέο δανεισμό
Ακρως θετική είναι η πληροφόρηση που έρχεται τα τελευταία 24ωρα από την Αγγλία για την υπόθεση του Μεχντί Αμπεΐντ, καθώς στην Αγγλία τονιζόταν και χθες πως ο τεχνικός της Νιούκαστλ, Αλαν Πάρντιου, δεν δείχνει να... καίγεται και ιδιαίτερα για την παραμονή του Αλγερινού στο ρόστερ των «ανθρακωρύχων» κι έχει δώσει (και φέτος) το όνομά του στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες. Κάτι που εφόσον οριστικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα θα διευκολύνει πολύ την προοπτική παραμονής του 21χρονου μέσου στο «τριφύλλι» για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη.
Το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός, με τη Νιούκαστλ να «ψήνεται» στη σκέψη να δώσει τον Αμπεΐντ (που έχει συμβόλαιο μαζί της έως το '16) ξανά στους «πράσινους», αφενός διότι παρουσίασε τεράστια βελτίωση κατά τη φετινή περίοδο κι αφετέρου διότι του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Αρα ο Αλγερινός θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί (και) σε πολύ πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, προς όφελος της Νιούκαστλ, που μπορεί να βρει πιο εύκολα αγοραστές το επόμενο καλοκαίρι για έναν παίκτη που ούτως ή άλλως δεν δείχνει να υπολογίζει. Περισσότερα βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν στην επαφή που θα έχει ο ίδιος ο Νταμπίζας με τους Αγγλους μέσα στις επόμενες μέρες (αφού αναβλήθηκε η προχθεσινή), έχοντας ως «όπλα» την επιθυμία του παίκτη να μείνει στο «τριφύλλι» αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις του με τους «ανθρακωρύχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου