Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος διεθνής Ημιμαραθώνιος

 troktiko
Με χιλιάδες δρομείς πλημμύρισαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, για τον τρίτο διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τις παράλληλες εκδηλώσεις, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, με το δήμο Αθηναίων και κύριο χορηγό τη BMW Hellas.


Στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή πολίτες της πόλης και όχι μόνο, γιόρτασαν με την ψυχή τους, απόλαυσαν τον ήλιο, έτρεξαν στο κλειστό για τα αυτοκίνητα, αλλά ανοιχτό για εκείνους κέντρο της πόλης και έστειλαν για μια ακόμη φορά μήνυμα υπέρ του αθλητισμού.
Στην κορυφή ο Παρμάκης
Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, αλλά και της γενικής κατάταξης. Ο αθλητής του ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης διένυσε την απόσταση σε 1.09.55 και άφησε δεύτερο το Γιώργο Καραβίδα με 1.10.33 και τρίτο το Γιώργο Μίνο με 1.12.26.
«Η διοργάνωση είναι πάρα πολύ καλή. Δυστυχώς δεν ήμουν πολύ καλά, καθώς πρόσφατα αντιμετώπισα πρόβλημα με την υγεία μου κι έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω συντηρητικό ρυθμό. Τώρα θα συνεχίσω την προετοιμασία μου με στόχο τον Αυθεντικό Μαραθώνιο», είπε ο Παρμάκης.
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του παρουσιάστηκε και ο δεύτερος της κούρσας Γιώργος Καραβίδας «Η διαδρομή αν και έχει κάποιες ανηφόρες είναι καλή. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή», είπε ο αθλητής της ΑΕΚ.
Ξανά πρώτη η Γαζέα
Η Μάγδα Γαζέα μετά τη νίκη της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου επικράτησε και στον Ημιμαραθώνιο με 1.22.09. «Ήμουν αρκετά κουρασμένη καθώς προερχόμουν από τη συμμετοχή μου στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει πάντα να τρέχω στις διοργανώσεις της χώρας μου. Αν και η ζέστη ήταν αρκετή απόλαυσα τη συμμετοχή μου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το αποτέλεσμα», είπε η έμπειρη πρωταθλήτρια.
Δεύτερη της κούρσας ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.22.27 και τρίτη η Ντενίζ Δημάκη με 1.22.55.
Δρόσος και Πουλίδου στα 5 χλμ.
Περισσότεροι από 5.500 δρομείς συμμετείχαν στα 5 χλμ., στους δρόμους της Αθήνας. Ο Κώστας Δρόσος όπως και πέρυσι στέφθηκε νικητής με 16.29. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Φιλίππα Πουλίδου (20.00).«Η διαδρομή ήταν εύκολη, όμως, με ταλαιπώρησε η ζέστη. Στόχος της χρονιάς τα 3.000 μ. και τα 5.000 μ.», ανέφερε ο Δρόσος.
Χαμός και στα 3 χλμ.
Περισσότεροι από 1.000 δρομείς πήραν θέση στην εκκίνηση των 3 χλμ. Wind στον 3ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, στο κέντρο της πόλης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ο Διομήδης Μπακατσέλος ήταν ο νικητής της μικρής απόστασης της διοργάνωσης. Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε σε 9.32, πολύ μπροστά από τον δεύτερο, που ήταν ο Γιάννης Αντωνόπολος (10.08) και τον τον τρίτο Ανδρέα Ντάμκα (10.17)
«Ήταν ένας ωραίος αγώνας στο κέντρο της πόλης. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή. Επόμενος αγωνιστικός μου στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων», είπε ο νικητής.
Η παλιά πρωταθλήτρια των αποστάσεων Αγγελική Ραφτάκη ήταν πρώτη στην κούρσα των 3χλμ Wind των γυναικών. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 12.55, μπροστά από την Ελένη Φράγκου (13.50) και την Μαρία Μαστοροπούλου.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τον αγώνα. Τρέξαμε μαζί με τον σύζυγό μου και την κόρη μας. Ήταν όμορφη εμπειρία», είπε η αθλήτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου