Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 82-71 (3-2)

Πρωταθλητή... παντοτινέ! (vds) Το πρωτάθλημα είναι και πάλι... πράσινο!
Ο Παναθηναϊκός κάνοντας ένα από τα καλύτερα ημίχρονα στη φετινή σεζόν νίκησε τον Ολυμπιακό με 82-71, έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών και έβαλε ακόμα πρωτάθλημα, το 34ο, στην τροπαιοθήκη του.


Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Αντώνης Φώτσης που ήταν εκείνοι που άνοιξαν τη διαφορά για την ομάδα τους αλλά και πολύ περισσότερο να διατηρήσουν το προβάδισμα όταν ο Ολυμπιακός επέστρεψε και διεκδίκησε τη νίκη, τρία λεπτά πριν από το τέλος.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μετά από αρκετές σεζόν, τη χρονιά δίχως ουσιαστικά τίτλο καθώς απέτυχε και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε.
«Άχαστο» ξεκίνημα!

Από την άλλη ο Ολυμπιακός επέμενε πολύ στο μακρινό σουτ (είχε περισσότερα τρίποντα απ' ότι δίποντα) ενώ στην άμυνά του δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βγάλει ενέργεια.Όταν ένα παιχνίδι αρχίζει με διαδοχικά εύστοχα σουτ, τότε η συνέχεια πιθανότατα θα είναι ίδια! Και έτσι έγινε. Με τον Παναθηναϊκό να σουτάρει με πάνω από 60% εντος παιδιάς σημείωσε 28 πόντους και κατάφερε να... αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, να σημειώσει 28 πόντους και να προηγηθεί στο δεκάλεπτο με 28-19.
Σταθερά σε διψήφια επίπεδα
Ο Παναθηναϊκός είχε το ρυθμό και παρότι ο Ολυμπιακός χάρη στον Λοτζέσκι κατάφερε να τρέξει ένα μικρό σερί 6-0 και να μειώσει (34-26) είχε τις λύσεις να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Με τους περιφερειακούς να βοηθούν στο σκοράρισμα και τον Λάσμε να κερδίζει τις μάχες στις δύο ρακέτες, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +21 στο τέλος του ημιχρόνου εκμεταλλευόμενος και την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Σερμαντίνι.
Κατέβασε τη διαφορά ο Ολυμπιακός
Με τον Κόλλινς να παίρνει τη σκυτάλη από τον Λοτζέσκι στην επίθεση και τη μπάλα να περνά περισσότερο κοντά στο καλάθι, ο Ολυμπιακός άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά εκμεταλλευόμενος και το γεγονός πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έβγαζαν πλέον την ίδια ενέργεια. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα πάνω από τους 14 πόντους, που τελείωσε η τρίτη περίοδος.
Το γύρισε, αλλά...
Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει κι άλλο τη διαφορά και το έκανε πράξη. Ντάνστον και Λοτζέσκι με κρίσιμα καλάθια δημιούργησαν ένα σερί 10-0 και ο Ολυμπιακός μείωσε μετά από πάρα πολύ ώρα στο -6 (74-68).
Στην επόμενη επίθεση ο Φώτσης με γκολ φάουλ έδωσε ανάσα στην ομάδα του και ο Ματσιούλις ανέβασε και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (79-68).
Δύο βολές από τον Σπανούλη και μία από τον Ντάνστον κατέβασαν και πάλι τη διαφορά (79-71). Ο Ολυμπιακός πήρε νέα κατοχή αλλά στα 44' ο Σπανούλης έκανε λάθος πάσα. Ουσιαστικά το παιχνίδι εκεί ολοκληρώθηκε, αφού ο χρόνος που απέμενε δεν αρκούσε για να γυρίσει το παιχνίδι.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 5, Φώτσης 10, Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 9 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15 (1), Ράιτ 7.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας, Κόλλινς 11 (1), Σίμμονς, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου