Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Νεογέννητο πέθανε από μολυσμένο υγρό σίτισης στη Βρετανία!

 troktiko


Τον θάνατο ενός νεογέννητου από σηψαιμία και την ασθένεια 14 νεογνών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, από μολυσμένο υγρό ενδοφλέβιας έγχυσης, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της…
δημόσιας υπηρεσίας υγείας της Βρετανίας, που διεξάγουν έρευνα για το τραγικό περιστατικό.
Συνολικά 15 μωρά σε έξι νοσοκομεία της Αγγλίας προσβλήθηκαν από αυτό το βακτήριο, τον κηρώδη βάκιλλο. «Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικό», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).
Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, οι περιπτώσεις “συνδέονται στενά” με παρτίδες ενός υγρού που χορηγείται ενδοφλεβίως στα νεογέννητα για την σίτισή τους.
Οι έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση ITH Pharma που παράγει το ύποπτο για την μόλυνση υγρό επέτρεψαν να εντοπιστεί “ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή της μόλυνσης”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το μωρό που πέθανε την 1η Ιουνίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου «Guy’s and St Thomas», όπου η μόλυνση εντοπίστηκε την παραμονή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, στο οποίο άλλα δύο μωρά έχουν μολυνθεί.

Τα άλλα μωρά που έχουν μολυνθεί νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε δύο άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Μπράιτον, του Κέμπριτζ και του Λούτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου