Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Έτσι θα βρείτε δουλειά μέσω ΟΑΕΔ σε χώρες της Ευρώπης! troktiko


Πολλοί είναι οι νέοι στην Ελλάδα που αναζητούν μια θέση εργασίας στο εξωτερικό, με τους περισσότερους να ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας…
Ο ΟΑΕΔ προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας του τη δυνατότητα σε όποιον την επισκεφτεί, να βρει δουλειά σε μία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και αρκετοί είναι οι νέοι που “βλέπουν” το μέλλον τους στο εξωτερικό, όπου η αγορά εργασίας είναι μεγαλύτερη.
Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας απασχόλησης – Eures. Μέσα από τη eures συνεργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης όλων των χωρών της Ευρώπης υπό την αιγίδα της Κομισιόν και μπορεί κάποιος εύκολα να αναζητήσει τη δουλειά που θέλει μέσω διαδικτύου.
Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να δημοσιεύσουν το βιογραφικό τους έτσι ώστε να το δουν οι εγγεγραμμένοι εργοδότες. Στο πρόγραμμα αυτό εργάζονται και 850 ευρωσύμβουλοι οι οποίοι συμβουλεύουν και διευκολύνουν όσους αναζητούν εργασία ή προσωπικό.
Αυτή τη στιγμή οι κλάδοι απασχόλησης με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη είναι :
Προσωπική περίθαλψη, οικονομολόγοι, πωλητές – συνεργάτες, οικιακοί βοηθοί, σερβιτόροι, εμποροϋπάλληλοι, μηχανικοί και εγκαταστάτες ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Πάνω από 151.000 κενές θέσεις εργασίας εντοπίζονται στους παραπάνω κλάδους απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου