Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η 11χρονη που ξεπέρασε τον Αϊνστάιν


Media_httpstaticmadat_ataxe
Υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τον Αλμπερτ Αϊνστάιν έχει μια 11χρονη Βρετανίδα. Η Βικτόρια Κόουι πέρασε το τεστ Mensa και πιστοποίησε τον δείκτη...



 νοημοσύνης της, ο οποίος είναι 162 στην κλίμακα Cattel. 

Η Βικτόρια μπήκε έτσι από πολύ μικρή στο ολιγομελές κλαμπ ιδιοφυϊών, όπως ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με δείκτη ευφυΐας 165 ,ο Αλμπερτ Αϊνστάιν με 160 και ο Κάρολος Δαρβίνος με 145. Ομως το πλεονέκτημά της έναντι των άλλων πανέξυπνων ανθρώπων είναι ότι δεν είναι άριστη μόνο σ’ ένα συγκεκριμένο τομέα αλλά σε πολλούς. Είναι άριστη στη αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Φυσική.

Γι’ αυτό και τη συγκρίνουν με την Υπατία, την Ελληνίδα μαθηματικό και αστρονόμο του 4ου αιώνα μ.Χ. Είναι επίσης καλή στη μουσική, αφού παίζει πέντε μουσικά όργανα, ανάμεσά τους τσέλο, πιάνο και σαξόφωνο, και αγαπά την ποίηση. Της αρέσει να ακούει κλασική μουσική, ιδιαίτερα τους αγαπημένους της συνθέτες, όπως ο Μπαχ, ο Μπετόβεν και ο Χέντελ, λατρεύει όμως και τη Lady Gaga και τον Μάικλ Τζάκσον.

Επίσης είναι φανατική του «Χάρι Πότερ» και του «Doctor Who». Στον ελεύθερο χρόνο της της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα, Sudoku, μαθηματικά προβλήματα και να αθλείται. Ασχολείται με την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.

Η Βικτόρια ζει με τους γονείς της κοντά στο Γουολβερχάμπτον, όπου βρίσκεται η έδρα της Mensa, του κλαμπ ατόμων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Το κορίτσι-θαύμα, είναι απλό, γελαστό και έχει πολύ καλούς τρόπους. Δεν καυχιέται, είναι μετριόφρων, δεν είναι «φυτό» και δεν κρύβει ότι το μυστικό των επιτευγμάτων της είναι πως έχει εξαιρετική μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου