Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κλεμμένα κοσμήματα 13 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στον υπόνομο

Τα κοσμήματα είχαν κλαπεί από το κοσμηματοπωλείο του Παρισιού Harry Winston το Δεκέμβριο του 2008.


Ένα δαχτυλίδι με διαμάντι 31 καρατίων βρέθηκε στον γαλλικό υπόνομο αυτή την εβδομάδα μαζί με άλλα κλεμμένα κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 13,4 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε σε χθεσινό της άρθρο μία γαλλική εφημερίδα.

Η εφημερίδα France Soir ανέφερε σε άρθρο της ότι η αστυνομία βρήκε τα κοσμήματα τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μία πλαστικό κουτί περιβλημένο με τσιμέντο σε ένα σπίτι στο προάστιο του Παρισιού Σέιν-Σεν Ντενίς.

Τα κοσμήματα είχαν κλαπεί από το κοσμηματοπωλείο του Παρισιού Harry Winston το Δεκέμβριο του 2008. Τέσσερις ένοπλοι ληστές, δύο από τους οποίους φορούσαν γυναικείες περούκες, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και μέσα σε λίγα λεπτά πήραν ρολόγια και άλλα κοσμήματα αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρχικά η αστυνομία υποπτευόταν διεθνείς συμμορίες ληστών, όμως η προσοχή της στράφηκε στα προάστια του Παρισιού όταν ένας από τους υπαλλήλους του κοσμηματοπωλείου δήλωσε ότι οι ληστές είχαν παρισινή προφορά.

Έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2009, εννέα από τους οποίους έχουν κατηγορηθεί για ληστεία.

Η ανακάλυψη 19 δαχτυλιδιών --ένα από τα οποία κοστίζει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ-- και τριών ζευγαριών από σκουλαρίκια στον υπόνομο έγινε έπειτα από την ανακάλυψη πολλών κοσμημάτων και χρημάτων στο σπίτι που ανήκει σε έναν από τους υπόπτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου