Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κτηνωδία με θύματα 20 άλογα

 
troktiko    Κτηνωδία με θύματα 20 άλογα
Σε πραγματικό κολαστήριο είχε με … τατρέψει την φάρμα στην οποία «φιλοξενεί» άλογα στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης ο ιδιοκτήτης της, αφήνοντας τα άμοιρα ζώα εγκαταλελειμμένα χωρίς την παραμικρή φροντίδα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου από ασιτία! Η ανατριχιαστική  υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου τα μέλη του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Αίγινας


, ζητώντας να αφαιρεθούν τα άλογα από τον ιδιοκτήτη της φάρμας και να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ο απάνθρωπος «επιχειρηματίας» έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τα άτυχα ζώα, με αποτέλεσμα να έχουν πεθάνει τους τελευταίους μήνες από ασιτία πέντε από αυτά, άλλα επτά άλογα να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους και οκτώ να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση!
*  Ασυνείδητοι  υπάνθρωποι χτύπησαν και στη Ναύπακτο, όπου εξολόθρευσαν με βάρβαρο τρόπο έξη σκυλιά τα οποία βρίσκονταν υπό την προστασία της φιλοζωικής. Τα άτυχα ζώα βρέθηκαν νεκρά έχοντας καταναλώσει δηλητηριασμένα «μεζεδάκια» που τους πρόσφεραν οι αδίστακτοι δολοφόνοι.
*  Συνεχίζονται  οι κτηνωδίες σε βάρος ζώων και στη Λέρο, παρά την προσπάθεια της φιλοζωικής οργάνωσης “Φιλόζωοι της Λέρου- Leros Animal Lovers” που πρόσφατα επικήρυξε με το ποσό των 1.000 ευρώ τους ασυνείδητους οι οποίοι θανατώνουν γάτες και σκύλους με φόλες! Στην περιοχή Κόκκαλη, ένα ανθρωπόμορφο τέρας κρέμασε σε δέντρο έναν σκύλο και τον άφησε να ξεψυχήσει μέσα σε απίστευτη αγωνία! Μάλιστα, το άτυχο ζώο δεν ήταν αδέσποτο, αλλά άνηκε σε κάτοικο του νησιού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και τον είχε για συντροφιά… Το θέμα με τις βάναυσες δολοφονίες αδέσποτων και των οικόσιτων έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθούν άμεσα λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου