Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ελεγκτής το έριξε στον ύπνο και 2 αεροπλάνα προσγειώθηκαν μόνα τους!Δεν άντεξε την κούραση αποκοιμήθηκε στον Πύργο Ελέγχου. Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ που διεξάγουν έρευνα ότι ήταν πολύ κουρασμένος και γι' αυτό άφησε δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση.
«Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο ελεγκτής αυτός δεν φρόντισε, όπως ήταν ευθύνη του, να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη» δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Ο Μπάμπιτ, που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βετεράνο ελεγκτή με 20 χρόνια προϋπηρεσία, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εξετάζει το συμβάν, που σημειώθηκε νωρίς την Τετάρτη, μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Τα αεροσκάφη που εκτελούσαν τις δύο πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines, προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Τα πληρώματα των δύο αεροσκαφών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον ασύρματο με τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον ποιο διάδρομο έπρεπε να προσεγγίσουν, αλλά ήλθαν σε επικοινωνία με ελεγκτές σε κοντινή εγκατάσταση της FAA από όπου τους δόθηκαν πληροφορίες.

«Ευτυχώς, σε καμία στιγμή κάποιο από τα αεροσκάφη δε βρισκόταν εκτός επαφής ραντάρ και το εφεδρικό μας σύστημα τέθηκε σε λειτουργία κι εγγυήθηκε την ασφαλή προσγείωση των δύο αεροσκαφών» είπε ο Μπάμπιτ.

Ο ελεγκτής, που έχει βαθμό επιτηρητή, είπε στους ερευνητές του NTSB που πραγματοποιούν έρευνα για το επεισόδιο ότι αποκοιμήθηκε για κάποια ώρα εν ώρα καθήκοντος, ανέφερε προκαταρτική αναφορά του συμβουλίου.

Ο ελεγκτής, σύμφωνα με το NTSB, εξήγησε ότι εργαζόταν για τέταρτη συνεχή νύχτα στο συγκεκριμένο ωράριο και ότι ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου