Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«48» ώρες μετά… κοιμόντουσαν!


«48» ώρες μετά… κοιμόντουσαν!

Έμεινε στην Τρίτη και τώρα τρέχει! Η Σιένα ήταν αγνώριστη! Το ίδιο και ο Ολυμπιακός! Οι Ιταλοί κέρδισαν 82-65… έσπασαν την έδρα και έβαλαν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» για το final4
Μετά το θεαματικό +48 πριν δύο βράδια ένας άλλος Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Σιένα (82-65) και θα παίξει στα δύο επόμενα παιχνίδια στην Ιταλία την πρόκρισή του στο Final 4 (videos).
Έτσι κρίθηκε

Το βέβαιο ήταν πως σε σχέση με το πρώτο ματς η Σιένα θα εμφανιστεί διαφορετική. Το ότι όμως θα είναι τόσο βελτιωμένη που θα στριμώξει τον επιπόλαιο Ολυμπιακό στα σχοινιά, ήταν μάλλον εκτός λογικής, απρόβλεπτο. Οι "ερυθρόλευκοι" αιφνιδιάστηκαν τρομερά με την αντίπαλη μαχητικότητα και σκληράδα, έχασαν πολλές επιθέσεις λόγω λαθών (εννέα στο πρώτο δεκάλεπτο) και μετά το δικό τους 12-11 δέχθηκαν ένα σερί 10 πόντων που έφερε την ιταλική ομάδα στο +10 (12-22) στην πρώτη φάση της δεύτερης περιόδου.

Οι παίκτες του Πιανιτζιάνι είχαν να αποδείξουν πολλά μετά το -48 του πρώτου αγώνα και φρόντισαν να εκμεταλλευτούν κάθε συγκυρία που τους επέτρεπε να σκοράρουν. Με βάση τη ζώνη στην άμυνα και το μυαλωμένο παιχνίδι στην επίθεση, προηγήθηκαν 15-27 και 17-32 στο 15', δημιουργώντας τις προϋποθέσεις νίκης στο ΣΕΦ.

Η αντίδραση των "ερυθρόλευκων" ήρθε μετά το 23-38. Ο Σπανούλης πέταξε πρώτος το γάντι και οι Παπαλουκάς - Παπανικολάου με διαδοχικά καλάθια, το δεύτερο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, βρέθηκε στο -6 (33-39), αλλάζοντας σε πρώτη φάση τα δεδομένα στο ματς. Έμπειρη όμως ομάδα οι πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν πανικοβλήθηκε. Συνέχισε στα ίδια στάνταρ, δεν άλλαξε σχέδιο και παρότι αμυντικά δεν ήταν ο ίδιο αξιόπιστη διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση.

Μετά μάλιστα το 23' (40-44) έφτιαξε ξανά διαφορά (47-56, 51-61) που της έδωσε το δικαίωμα να νιώσει σιγουριά για το υπόλοιπο του αγώνα. Ακόμη κι ο άτεχνος Ράκοβιτς έβαλε δύσκολα σουτ, την ίδια ώρα που οι Πειραιώτες έχαναν τα αμυντικά ριμπάουντ κι ουσιαστικά εγκατέλειπαν τη μάχη. Στο 54-66, από τρίποντο του Στόουνρουκ, η ομάδα του Πιανιτζιάνι ουσιαστικά κλείδωσε το ματς, αφού ουδέποτε οι παίκτες του Ίβκοβιτς πίστεψαν στην ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου