Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Γερμανία: Μόνο πουλώντας την Ακρόπολη θα βρουν 50 δισ. οι Έλληνες


“Θέλω να αναφέρω, ότι στην προκαταρκτική Σύνοδο της 11η Μαρτίου, η Ελλάδα μας παρουσίασε κατά αξιόπιστο τρόπο, ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Μας παρουσίασε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Όλα τα κράτη - μέλη είμαστε πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να προβούμε σε μείωση του επιτοκίου”, τόνισε από το βήμα της γερμανικής Βουλής, την Πέμπτη (24/03), η Άνγκελα Μέρκελ. “Κι από πού θα βρει η Ελλάδα 50 δισ. Πουλώντας την Ακρόπολη;”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της “Αριστεράς”.



Ότι καταφέρουμε στην ήπειρό μας, θα το καταφέρουμε από κοινού. Και προς το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε έναν σώφρονα συνδυασμό κοινών προσπαθειών και αλληλεγγύης”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν αβοήθητο στην Ευρώπη.

Το συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, τόνισε, που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, θα δώσει νέα ώθηση στο ευρώ και την Ευρώπη. “Το 2011 θα γίνει το έτος της εμπιστοσύνης προς το ευρώ”, είπε.

Η κ. Μέρκελ απέκλεισε πάντως την ανάληψη κοινής ευθύνης για τα χρέη των ξεχωριστών χωρών μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων. “Όσο είμαι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιανεμητική ένωση”, τόνισε.

Η ένωση αυτή υπάρχει ήδη από καιρό. Μόνο που για ψηφοθηρικούς λόγους δεν θέλετε να το ομολογήσετε δημόσια. Η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα, και η δημιουργία ταμείων στήριξης είναι ντε φάκτο μορφές αναδιανομής”, απάντησε εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ.

Η κα Μέρκελ δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος “Η Αριστερά”, Γκρέγκορ Γκίζι.

“Η κυβέρνηση σας επέβαλε στην Ελλάδα όρους που θυμίζουν τη συνθήκη των Βερσαλλιών. Η Ελλάδα, μας λέτε, θα πρέπει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. Από που θα πάρει όμως τόσα αστρονομικά ποσά; Πουλώντας ίσως την Ακρόπολη;”, είπε απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου