Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η Μέρκελ δεν αποκλείει χρεοκοπία της Ελλάδας

troktiko   troktiko 58992 0 Η Μέρκελ δεν αποκλείει χρεοκοπία της Ελλάδας
Σε συνέντευξη της η Μέρκελ στην Bild de, σήμερα αναλύει όλες τις απόψεις της…
για την Ελληνική κρίση … Αφού στην αρχή τονίζει ότι «Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της.

 Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η χώρα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριών ετών, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέες αναταράξεις και προβλήματα» και έμμεσα τάσεται υπέρ της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δις ευρώ και ίσως και μείωσης του επιτοκίου , ανοίγει ορθάνοικτα το θέμα της χρεοκοπίας της Ελλάδας μετά το μνημόνιο λέγοντας: «η όποια νέα οικονομική βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα.
Η βοήθεια αυτή θα πρέπει να χορηγηθεί μόνο σε περιπτώσεις εξαιρετικού κινδύνου για το ευρώ και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Εχουμε το δικαίωμα βέτο και αν χρειαστεί θα κάνω χρήση του» και συνεχίζει ότι « σε περίπτωση που μετά το 2013 η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τα βάρη της χρεοκοπίας αυτής θα πρέπει να επιμεριστούν και οι ιδιώτες κεφαλαιούχοι».
Δηλαδή αν ψύχραιμα διαβάσουμε τις δηλώσεις της Μέρκελ, το θέμα χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ανοικτό για μετά το 2013 παρά το μνημόνιο.Ποιός θα βγει και θα μας πει την αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει;;;
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει ανησυχήσει πολύ κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου