Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Με φορολογική δήλωση δικαιούχος ΕΚΑΣ ο Λιάπης

Στη χώρα μας, φαίνεται ότι εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δικαιούνται και οι...Υπουργοί! Στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Λιάπης, φέρεται να δηλώνει ότι έλαβε το 2008, το συγκεκριμένο επίδομα.

Σύμφωνα με το opinionpost, στη φορολογική δήλωση που υπέβαλλε ο κ. Λιάπης στη ΔΟΥ Κηφισιάς, αναφέρεται ότι εισέπραξε “καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)”, 6.434,49 ευρώ. Ακριβώς στην παρακάτω γραμμή της δήλωσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: “Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ’ ψήφισμα (βουλευτές – δικαστές)”: 35.308,20 ευρώ!
Το ποσό φαίνεται μικρό, αφού η βουλευτική αποζημίωση ήταν υψηλότερη, όμως την περίοδο εκείνη οι βουλευτές φορολογούνταν μόνο για το μισό του βουλευτικού μισθού τους.
Ερωτήματα δημιουργούνται, για το πως ο κ. Λιάπης εισέπρατττο ΕΚΑΣ, έστω και μόνο για εκείνη τη χρονιά.
Από την πλευρά του, το γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ, κάνει λόγο για τυπογραφικό λάθος και για αβλεψία του λογιστή του, ενώ προκύπτει και θέμα ελέγχου των αρμόδιων υπαλλήλων που χειρίστηκαν τη δήλωσή του.
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Λιάπης δεν εμπίπτει σε καμία από τις κοινωνικές κατηγορίες, που δικαιούνται το ΕΚΑΣ, αφού εκτός από βουλευτής είχε και άλλα εισοδήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από “μισθούς, ημερομίσθια κτλ” δηλώνει εισοδήματα 13.740,96 ευρώ, από “επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κτλ” δηλώνει 17.584,59 ευρώ, ενώ από ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση κατοικιών δηλώνει 27.400 ευρώ!
Αναφέρεται ακόμα ένα ποσό 70.000 ευρώ που προέρχεται από “διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια, δωρεές κλπ”.
Στη δήλωση του κ. Λιάπη αναφέρεται μάλιστα και η πισίνα, που διαθέτει, ως τεκμήριο και συγκεκριμένα η δήλωση περιγράφει: “Τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης 11.600 ευρώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου