Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σύνδεση «αστραπή»

Η Intel έχει ανακοινώσει την νέα τεχνολογία της για τις θύρες USB, τη Thunderbolt, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νέο «Apple MacBook Pro». Η τεχνολογία αυτή, που λεγόταν αρχικά «Light Peak»,
 
είναι σε συνεργασία με την Apple ενώ προσφέρει μεταφορά δεδομένων ως και 10 GB. Η Thunderbolt υπόσχεται διπλάσια μεταφορά δεδομένων από και προς στο PC σε σύγκριση με το πρωτόκολλο της θύρας USB 3.0.

«Η επεξεργασία των HD video» είναι από τα πιο απαιτητικά πράγματα κατά την εργασία σε υπολογιστή. Με τη Thunderbolt της Intel προσφέρεται πρωτοποριακή τεχνολογία για να βοηθηθούν οι επαγγελματίες, αλλά και οι καταναλωτές να λειτουργούν ταχύτερα, είτε πρόκειται για απλή μουσική, είτε για HD video», δήλωσε ο Mooly Eden, γενικός διευθυντής της PC Client Group της Intel.

Το Thunderbolt υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, που βρίσκονται στην αγορά, μεταξύ των οποίων οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οθόνες, οι φωτογραφικές μηχανές κτλ.

Μένει να διαπιστωθεί εάν η τεχνολογία αυτή θα εξαπλωθεί και θα γίνει πρότυπο ξεπερνώντας την αντίστοιχη για τη θύρα USB 3.0...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου