Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σοβαρές αποκαλύψεις Δαλούκα

Σοβαρές αποκαλύψεις Δαλούκα
Πρόσωπα και περιστατικά αποκάλυψε ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr στην κατάθεση του στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου. Υπάρχουν ενδείξεις για δωροδοκία πιστεύει ο εισαγγελέας!
Πρώτος εξετάστηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοριάς , ο οποίος επανέλαβε στον Κώστα Σιμιτζόγλου, ότι έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ για το θέμα ενώ αντιθέτως ο διαιτητής Δαλούκας που εξετάστηκε μετά, είπε ότι δεν έχει στείλει καμία επιστολή και πρόσθεσε ότι δέχεται απειλές και φοβάται για την ζωή του. Ο διαιτητής από το Βόλο ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν δωροδοκήθηκε, είπε ξανά ότι δέχτηκε πολλές πιέσεις και αποκάλυψε ότι θέλει να επιστρέψει στην διαιτησία. Κατέληξε ότι το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Αρη ήταν ανθρώπινο λάθος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το gazzetta.gr από την εξέταση των δύο πρώτων μαρτύρων προκύπτουν σοβαρά στοιχεία για την υπόθεση. Ειδικά ο Δαλούκας κατονόμασε πρόσωπα και αποκάλυψε περιστατικά, ρίχνοντας φως στην σκοτεινή υπόθεση και πλέον ο κ. Σιμιτζόγλου είναι σίγουρος ότι υπάρχουν παράνομες πράξεις στην υπόθεση.
Δαλούκας: «Δεν δωροδοκήθηκα»
Ο Θεσσαλός διαιτητής έδωσε το όνομα του ανθρώπου που τον πήρε τηλέφωνο πριν την αναμέτρηση του Αρη με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο ρέφερι τόνισε πως δεν δωροδοκήθηκε, αλλά πιέστηκε: «Μου τηλεφώνησαν πριν το ματς. Δεν δωροδοκήθηκα, ούτε έχω δωροδοκηθεί ποτέ. Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς για δωροδοκία. Απλά μου ασκήθηκε πίεση».
 Πλέον ο αθλητικός εισαγγελέας θα καλέσει τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον πρώην διαιτητή Κύρο Βασσάρα για να καταθέσουν την Τετάρτη ενώ αργότερα θα κληθεί ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, ώστε να διαλευκανθεί περαιτέρω η υπόθεση, συνδυάζοντας τις μαρτυρίες του με πράγματα που του είπαν Βοριάς και Δαλούκας, ενώ θα σκεφτεί εάν χρειάζεται να κληθεί ο Αλέξης Κούγιας.
Για την ώρα παντως δεν θεωρεί απαραίτητο να κληθούν ο Νίκος Πατέρας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Αχιλλέας Μπέος αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον, κάποιος από αυτούς να κληθεί όχι ως μάρτυρας αλλά ως ύποπτος, ενώ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνδιαλέξεις που έχουν γίνει και έχ0υν βγει στην επιφάνεια. Επίσης θα βασιστεί στις μαρτυρίες και όχι στο υλικό των κασετών που έχουν κυκλοφορήσει καθώς είναι παράνομο ως προϊόν υποκλοπής.
 Οπως έχει διαπιστώσει ο κύριος Σιμιτζόγλου προκύπτει θέμα δωροδοκίας που είναι πλημμεληματική πράξη αλλά και εκβιασμός που αποτελεί κακούργημα, ενώ ανάλογα με την σοβαρότητα των αδικημάτων δεν αποκλείεται οι τελικές κατηγορίες να είναι για κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου