Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Άσκηση πυρόσβεσης στο Νομισματοκοπείο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πυροσβεστική άσκηση σε σταθμό του μετρό. Το σενάριο της άσκησης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα πρώτα βαγόνια αμαξοστοιχίας, ενώ κάποια άτομα εγκλωβίστηκαν σε βαγόνι μέσα στη σήραγγα. Επίσης, ο σταθμός του Μετρό είχε πνιγεί στους καπνούς
Ασκηση πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε στις 01:30 ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα πρώτα βαγόνια αμαξοστοιχίας του μετρό που βρισκόταν στην αποβάθρα, ενώ κάποια άτομα εγκλωβίστηκαν σε βαγόνι μέσα στη σήραγγα. Επίσης, ο σταθμός του Μετρό είχε «πνιγεί» στους καπνούς, και οι επιβάτες είχαν πανικοβληθεί.
Σε αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση των Πυροσβεστών με τη συνδρομή και παρουσία προσωπικού του Μετρό, της Ελληνική Αστυνομίας κλπ.
Μετά την άσκηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αφού συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους όσοι συμμετείχαν στην «άσκηση υψηλής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας», υπογράμμισε ότι στόχος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να κυκλοφορεί ο κόσμος με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου