Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κλέβουν πιγκουίνους για να τους κάνουν κατοικίδια

 
troktiko    Κλέβουν πιγκουίνους για να τους κάνουν κατοικίδια
Απίστευτο κι όμως  Αυστραλιανό.
Μέσα σε 10 χρόνια εξαφανίστηκαν σχεδόν 1.400 μπλε πιγκουίνοι στην Αυστραλία και αυτό οφείλεται κυρίως στο …ότι ανθεί το παράνομο εμπόριο!
Οι μπλε πιγκουίνοι που κατοικούν στο νησί Γκράναϊτ Άιλαντ το οποίο συνδέεται με έναν δρόμο με τη στεριά πριν 10 χρόνια είχαν πληθυσμό που ανέρχονταν στα 1.500 πτηνά. Σήμερα ο πληθυσμός έχει περιοριστεί στα


150 και αυτό κυρίως στις κλοπές από κουκουλοφόρους που πηδούν τον ύψους 2 μέτρων φράκτη για να τα αρπάξουν και να τα πουλήσουν σε Αυστραλούς που θέλουν τα μικρά “μπλε” πιγκουινάκια για … pet!
Η Ντόροθι Λόνγκντεν υπεύθυνη του κατά τα άλλα καταφυγίου των πιγκουίνων στο νησί λέει ότι “κάποιος κατέστρεψε ολόκληρα λαγούμια για να ξετρυπώσει και να κλέψει δύο πιγκουίνους. Εμείς εδώ τους φροντίζουμε όταν είναι άρρωστοι ή τραυματίζονται και όλοι τους έχουν όνομα, οπότε κάθε πρωί που ερχόμαστε, γνωρίζουμε εάν έχουν απαγάγει κάποιον”…
Το γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε όσο υπάρχει τόσο άμεση επαφή των ανθρώπων με το περιβάλλον όπου ζουν και έτσι οι επιστήμονες ζητούν να “κοπεί” ο δρόμος που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου