Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δεν επιστρέφουν τα γλυπτά του Παρθενώνα, μόνο τα δανείζουν!Αρνητικά κατηγορηματικός ο διευθυντής του βρετανικού μουσείου

Το βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ.


Συγκεκριμένα στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας «The Sydney Morning Herald» περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρέγκορ με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

«Τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα» λέει ο κ. Μαγκρέγκορ.

Σημειώνει, επίσης, ότι αν και το βρετανικό Μουσείο έχει προτείνει το δανεισμό με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση «αρνείται να τα δανειστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου