Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

28χρονη γέννησε ενώ ήταν σε κώμαΤο νεογέννητο κοριτσάκι, στο οποίο δόθηκε το όνομα, Ιντίλ, της μητέρας του ζυγίζει μόλις 760 γραμμάρια.

Νεαρή Σομαλή, που τους τελευταίους μήνες ζει με μηχανική υποστήριξη, γέννησε ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο Σάντα Άννα του Τορίνο, έπειτα από κύηση 28 εβδομάδων.

Η 28χρονη Σομαλή υποφέρει από μία ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου και οι γιατροί αποφάσισαν να της προσφέρουν μηχανική υποστήριξη, προκειμένου να συνεχισθεί η κυοφορία, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αργά χθες βράδυ, οι γιατροί επέλεξαν να της πάρουν το παιδί με καισαρική, διότι η επιδείνωση της κατάστασης της, θα μπορούσε να επηρεάσει και το έμβρυο.

Tοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και για την εξέλιξη της υγείας του οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Πρέπει να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση των οργάνων του μωρού, διότι γεννήθηκε από μητέρα της οποίας οι ζωτικές λειτουργίες έχουν βλαφθεί ανεπανόρθωτα εδώ και μήνες. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, που συνταντούμε, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε στους δημοσιογράφους ο καθηγητής Ενρίκο Μπερτίνο.

H καισαρική πραγματοποιήθηκε με ολική νάρκωση, διότι τόσο οι γιατροί και όσο και ο σύζυγος της Ιντίλ, επιθυμούσαν να μην υποφέρει περισσότερο. Τώρα, μια ειδική ιατρική επιτροπή θα πρέπει να αποφανθεί αν η εγκεφαλική λειτουργία της νεαρής αφρικανής έχει πάψει οριστικά και ακολούθως, οι επικεφαλής του νοσοκομείου Σάντα Άννα θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα, που της επέτρεψαν να κυοφορεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου