Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το παραμύθι είχε... Ν’ Ντόι

Η συμμετοχή κάθε παίκτη στο Champions League είναι όνειρο και η προοπτική διάκρισης μοιάζει με παραμύθι. Αυτό που έζησαν όλοι στο ΟΑΚΑ, είχε τη σφραγίδα του? Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Οι συμπατριώτες του, Δανοί, της Κοπεγχάγης, πήραν μεγάλη νίκη 2-0 επί του Παναθηναϊκού, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και δικαιούνται να ονειρεύονται την πρόκριση.


Το παραμύθι είχε... Ν’ Ντόι

Οσο για τους «πράσινους»; Πραγματοποίησαν άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση και ουδέποτε μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά το 0-2 που διαμορφώθηκε στο 37’ από τον Βίνγκααρντ. Η αρχή είχε γίνει από τον πρώην «πράσινο», Νταμ Ν’ Ντόι, στο 28’. Με μηδέν βαθμούς μετά από 2 αγώνες, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση και το Europa League. Η προοπτική επανάληψης της εντυπωσιακής προ διετούς πορείας-ανατροπής, μπορεί να δείχνει το δρόμο, αλλά αυτός έχει πολλά αγκάθια.

Η αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού δεν είχε εκπλήξεις, με τον Ζιλμπέρτο να παίρνει θέση κεντρικού αμυντικού, δίπλα στον Σαριέγκι (Μαρίνος, Βύντρα στα άκρα, Τζόρβας στο τέρμα). Κατσουράνης και Σιμάο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Νίνη (δεξιά), Λέτο (αριστερά) και Λουίς Γκαρσία (ελεύθερος) πίσω από τον Σισέ. Από την άλλη πλευρά, οι Δανοί παρατάχθηκαν με 4-4-2, έχοντας τον Γκρόνκιερ σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, στην «υποστήριξη» του Ν’ Ντόι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ενθουσιασμό στον αγώνα, παίρνοντας και την ώθηση των περίπου 55.000 οπαδών του και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του. Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό σουτ του Σισέ στο 1’, ανάλογη συνέχεια δεν υπήρξε. Οι Δανοί έκλεισαν τους χώρους και οι «πράσινοι» ουδέποτε μπήκαν απειλητικά στην περιοχή του Βίλαντ. Αλλωστε όλες οι καλές στιγμές ήρθαν με μακρινά σουτ (21’ Βύντρα, 31’ Λέτο, 44’ Σισέ). Οι ενέργειες των Λέτο και Βύντρα από αριστερά δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ Νίνης και Γκαρσία δεν είχαν αποτελεσματικότητα.

Ετσι, οι Δανοί, αφού πέρασαν το πρώτο 15λεπτο, άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν μπροστά. Απείλησαν στο 24’ με τον Βίνγκααρντ και πέτυχαν δύο γκολ με τους Ν’ Ντόι (28’) και Βίνγκααρντ (37’), αξιοποιώντας δύο λάθη του Παναθηναϊκού (Τζόρβας και Μαρίνος, αντίστοιχα). Μάλιστα, μετά το 0-1 οι «πράσινοι» βγήκαν τελείως εκτός ρυθμού, απειλήθηκαν και με άλλο γκολ (32’ Ν’ Ντόι, 42’ Κλοντεμίρ) και έχασαν και την ψυχολογία, την ώρα που ο κόσμος άρχισε να δυσφορεί από το 39’.

Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τους Σπυρόπουλο και Καραγκούνη αντί των Γκαρσία και Κατσουράνη. Ο «Κάρα» πήγε πίσω από τον Σισέ, με τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Βύντρα στο δεξί και τον Μαρίνο στον κεντρικό άξονα, δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Οι όποιες προθέσεις του Παναθηναϊκού για αντεπίθεση έληξαν μόλις στο 48’! Ο Ζιλμπέρτο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για χέρι λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος. Το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν το τελειωτικό «χτύπημα» για τους «πράσινους», που δεν είχαν ψυχολογία και είχαν, σχεδόν σε κάθε λάθος πάσα, τη μουρμούρα της εξέδρας.

Ο Νιόπλιας ολοκλήρωσε νωρίς τις αλλαγές του, ο Πλεσί έκανε ντεμπούτο (αντί του Νίνη), με τον Βύντρα να έχει γυρίσει στόπερ, τον Μαρίνο δεξιά στην άμυνα και τον Καραγκούνη δεξιά στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, όλα είχαν τελειώσει. Οι Δανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο, είχαν και δοκάρι στο 70’ με τον Νόρεγκααρντ, την ώρα που οι «πράσινοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 70’ με σουτ του Σισέ.

Ο κόσμος είχε ξενερώσει, οι οργανωμένοι ήταν οι μόνοι που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, το πλασέ του Σισέ στο 75’ δεν βρήκε στόχο, ούτε το πλασέ του Βύντρα στο 78’ και το 0-2 δεν άλλαξε ως το τέλος, που ήρθε με αποδοκιμασίες.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 28' Ν' Ντόι, 37' Βίνγκααρντ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 70' Νόρεγκααρντ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 48' Ζιλμπέρτο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Ζιλμπέρτο, 72' Καραγκούνης - 10' Κλοντεμίρ, 52' Ν' Ντόι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Κατσουράνης (46' Καραγκούνης), Νίνης (58' Πλεσί), Λέτο, Γκαρσία (46' Σπυρόπουλος), Σισέ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Πόσπεχ, Βεντ, Ζάνκα, Αντονσον, Κβιστ, Κλουντεμίρ (79' Ντελάνεϊ), Βίνγκααρντ, Μπολανός (58' Νόρεγκααρντ), Γκρόνκιερ, Ν' Ντόι (76' Σαντίν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου