Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ποδηλατοπορεία Οκτωβρίου στην Κόρινθο!

Όπως κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, έτσι και το ερχόμενο Σάββατο 2 Οκτωβρίου διεξάγεται το critical mass στην Κόρινθο!
Συναντιόμαστε με τα ποδήλατά μας στις 11.30μμ στα Περιβολάκια και στις 12 μμ ξεκινάμε για μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην πλατεία και ανάλογα τις διαθέσεις / αντοχές συνεχίζουμε και λίγο πιο έξω (π.χ. Λουτράκι κλπ)!
Ποδήλατα παντού!
πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο"
http://www.podilatada.gr/

Υ.Γ. Οι μικροί ποδηλάτες είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα κηδεμόνα τους

-----

Τι είναι το Critical Mass?

Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Από εκεί και πέρα, το critical mass αποτελεί μια ελεύθερη έκφραση ποδηλατών, ευπρόσδεκτα είναι και κάθε λογής αυτοκινούμενα με ανθρώπινη δύναμη οχήματα, όπου κάθε συμμετέχων έχει και την δική του ιδέα και σκοπό για αυτή την βόλτα.

Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους. Δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει. Το critical mass ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο, αλλά όχι η στέρησή του στους άλλους!

Το critical mass ride δεν έχει οργανωτές, ούτε αρχηγούς.
περισσότερες πληροφορίες για το critical mass και τις πόλεις που διεξάγεται στην Ελλάδα: http://www.criticalmass.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου