Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί απέσυρε την πρότασή της για ΑΤΕ και Τ.Τ. η Πειραιώς;

Όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετέβη πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Υόρκη, σε συνέντευξή του μίλησε για ισχυρό, κρατικό τραπεζικό πυλώνα, υπονοώντας -σύμφωνα με πληροφορίες- τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΑΤΕ.

Κατόπιν τούτου, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για εξαγορά του Τ.Τ. και της ΑΤΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μιχάλας Σάλας δεν ήθελε να «χτυπηθεί» με τις κυβερνητικές επιδιώξεις άλλες πηγές όμως κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία και δεδομένων και των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί ουσιαστικά στα τέλη Νοεμβρίου.

Παράλληλα σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου και αναπληρωτή CEO Σταύρου Λεκκάκου, η εξαγορά δεν έχει επιτακτικό χαρακτήρα: «δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν χθες οι τρεις σύμβουλοι του δημοσίου (Deutsche Bank, Lazard και HSBC) θα δώσουν την έκθεσή τους για τις τράπεζες μετά τις 15 Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, όμως η κυβέρνηση ενημερώνεται από τους συμβούλους για τις αξιολογήσεις που έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται για τις τράπεζες και για τις προτάσεις που έχουν μεσολαβήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου