Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σε πρώτο πλάνο τέσσερις λύσεις

Σε πρώτο πλάνο τέσσερις λύσεις
Σε τέσσερις περιπτώσεις προπονητών από το εξωτερικό, που πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν θέσει για τον διάδοχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, φέρεται να κατέληξε η διοίκηση της ΑΕΚ. Μετά από τη δεύτερη μέσα στη Δευτέρα σύσκεψη κορυφής που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία του προέδρου Σταύρου Αδαμίδη, αλλά και των Βασίλη Δημητριάδη και Άρναρ Γκρέταρσον μεταξύ άλλων, φαίνεται πως προκρίθηκαν οι περιπτώσεις των Ντιέγκο Σιμεόνε, Σλάβεν Μπίλιτς, Πάουλο Σόουζα και Μανόλο Χιμένεθ.

Όπως είχε εξ αρχής ξεκαθαριστεί, ο νέος προπονητής θα είναι ξένος, άφθαρτος, κατά προτίμηση νεαρός σε ηλικία, με όνομα που θα μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο και να κερδίσει το σεβασμό στα αποδυτήρια, αλλά και κασέ που δεν θα υπερβαίνει το ένα εκατ. ευρώ το χρόνο. Στοιχεία που συγκεντρώνουν οι τέσσερις προκριθέντες.

Ο 40χρονος Ντιέγκο Σιμεόνε, που έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής με Ίντερ, Λάτσιο και Ατλέτικο Μαδρίτης μεταξύ άλλων, ενώ είχε 106 συμμετοχές και 11 γκολ με την εθνική Αργεντινής, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2006 ως προπονητής της Εστουντιάντες για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς δεν στέριωσε στους «φοιτητές», ούτε σε Ρίβερ Πλέιτ και Σαν Λορέντζο.

Ο 42χρονος Σλάβεν Μπίλιτς, που έκανε σπουδαία καριέρα αμυντικού και υπήρξε μέλος της εθνικής Κροατίας, είναι από το 2006 ομοσπονδιακός τεχνικός της «χρβάτσκα» και δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να εργαστεί σαν προπονητής στην Αγγλία, όπου θήτευσε και σαν παίκτης με Γουέστ Χαμ και Έβερτον.

Ο 40χρονος Πάουλο Σόουζα, που διέπρεπε σαν ποδοσφαιριστής κατακτώντας το Champions League με Ντόρτμουντ και Γιουβέντους, ενώ πέρασε και από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2000/01, δεν έχει ανάλογη επιτυχία σαν προπονητής. Πέρασε από τους πάγκους των ΚΠΡ και Σουόνσι δίχως επιτυχία, ενώ πλέον δουλεύει στη Λέστερ, η οποία βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού της Championship. Σε 86 ματς ως προπονητής στην Αγγλία έχει 29 νίκες και 25 ήττες σε 86 παιχνίδια.

Ο λιγότερο γνωστός για τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα από τους τέσσερις είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο 46χρονος Ισπανός τεχνικός πέρασε όλη την καριέρα του στη Σεβίλλη και το 2007 προήχθη από τη θέση του προπονητή ακαδημιών των Ανδαλουσιάνων στην πρώτη ομάδα, προτού απολυθεί το Μάρτιο.

Προπόνηση υπό Κόλα και Γκρέταρσον, γυμναστής ο Βαμβακάς

Υπό τις οδηγίες του Χριστόφορου Κόλα και του Άρναρ Γκρέταρσον έγινε η προπόνηση της ΑΕΚ το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι δύο άνδρες είχαν συνεργασία πριν την έναρξή της για το πώς θα πορευτεί η ομάδα μέχρι να προσληφθεί νέος προπονητής.

Ο Γιώργος Βαμβακάς προήχθη από την ομάδα Νέων για να αναπληρώσει το κενό του Δημήτρη Μπουρουτζίκα μέχρι νεωτέρας στη θέση του γυμναστή. Η διοίκηση περιμένει να δει αν ο νέος προπονητής θα φέρει μαζί του κάποιον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης και αν αυτό δεν συμβεί, τότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Κέζου που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Στον αγωνιστικό τομέα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Παντελή Καφέ, ενώ δεν προλαβαίνουν οι Νίκος Γεωργέας, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Κλαούντιο Νταντόμο. Μία κάκωση στην ποδοκνημική, που πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, έχει ο Ράφικ Τζεμπούρ, που περιορίστηκε σε ασκήσεις στο γυμναστήριο, όπως και ο Κώστας Μανωλάς που έχει κάκωση στο δικέφαλο, ενώ ο Χρήστος Πατσατζόγλου έχει υποστεί ένα διάστρεμμα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ θα προπονηθούν την Τρίτη στις 11:00 κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αγία Πετρούπολη, όπου την Πέμπτη διεξάγεται ο αγώνας με τη Ζενίτ για το Europa Lea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου