Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩ Ο ΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι εκπλήξεις του Κυπέλλου συνεχίστηκαν και στα Τρίκαλα, αφού μετά την Ξάνθη, τον Εργοτέλη και τον Πανιώνιο, ο περσινός φιναλίστ Άρης έχασε με 4-2 στα πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) από τους κατά μια κατηγορία μικρότερους γηπεδούχους και αποχαιρέτισαν με το καλημέρα το θεσμό.

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι από τους εμπειρότερους αντιπάλους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, ευστόχησαν και στα τέσσερα που κλήθηκαν να εκτελέσουν, τη στιγμή που Κόκε (δοκάρι) και Γκιάρο (απέκρουσε ο Πουρής) δεν βρήκαν στόχο.


Στα Τρίκαλα στα δύο στενά...

Αν, πάντως, κάποιος θελήσει να αναζητήσει το στοιχείο που χαρακτήρισε την εικόνα του παιχνιδιού, δεν θα δυσκολευτεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τον κυριότερο ρόλο τον έπαιξε η βροχή που είχε προηγηθεί και είχε μετατρέψει σε βούρκο τον αγωνιστικό χώρο.

Έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο παγίδες που δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, περισσότερο έδειχναν να προσπαθούν να... σταθούν όρθιοι, παρά να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7’ με προβολή του Ρονάλντο Γκιάρο και έδειξαν να «καθαρίζουν» το παιχνίδι. Προδόθηκαν, όμως, από την «επιλογή» μιας μικρής ομάδας από περίπου 15 οπαδών τους που θεώρησαν σκόπιμο να εισβάλουν στο 27’ στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν ένα πανό από τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου ένα πεντάλεπτο και όταν ξεκίνησε, οι παίκτες των Τρικάλων πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, κατορθώνοντας να ισοφαρίσουν με τον Μίνγκα, πριν καλά - καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πρόσεξαν τα μετόπισθεν θέλοντας κατά πρώτο λόγο να κρατήσουν το αποτέλεσμα και κατά δεύτερο να κυνηγήσουν τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αδυναμία στο να «ανοίξουν» την άμυνα των Τρικάλων.

Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με κυριότερη όλων το δοκάρι που είχε ο Ναφτί με σουτ - φωτοβολίδα στο 85’, αλλά και η αποβολή του Μίσελ με απευθείας κόκκινη στο 87’, γιατί έστειλε στις... διαφημιστικές πινακίδες τον Κοντογουλίδη.

Ίδια εικόνα και στην παράταση, αφού από ένα σημείο και μετά ήταν ξεκάθαρο ότι οι δυο ομάδες έδειχναν να προτιμούν τα πέναλτι, παρά να διακινδυνεύσουν να δεχθούν γκολ στην κανονική διάρκεια.

ΣΚΟΡΕΡ: 31' Μίνγκας - 7' Γκιάρο.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Κόκε: 0-1.
Μίνγκας: 1-1.
----------------
Ναφτί: Άουτ.
Μπριλάκης: 2-1.
-------------------
Κάλβο: 2-2.
Κόρμπος: 3-2.
--------------
Γκιάρο: Αποκρούει ο Πουρής.
Μπαριέντος: 4-2.

ΔΟΚΑΡΙΑ: 85' Ναφτί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθήνας).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 87' Μίσελ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45'+5 Πουρής, 69' Μπουκουβάλας, 107' Κόρμπος - 20' Κάλβο, 80' Βανγκέλι, 87' Κοντογουλίδης.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Πουρής, Γιώτας, Μπριλάκης, Ντόικιτς (72' Κόρμπος), Χρήστου, Μπουκουβάλας, Μπακομήτρος (93' Σπασόγεβιτς), Μίνγκας, Ριζογιάννης, Ρούσεφ (77' Μπαριέντος), Κοντογουλίδης.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Ναφτί, Πρίττας (61' Τόχα), Κάλβο, Κόκε, Ρουίς (90' Νέτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου