Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η γιαγιά, το τεκνό και η βίζα

«Δεν χωρίζω τον άντρα που με ξεφτίλισε»

Η 59χρονη Mary Cotnoir πήγε για δεκαπενθήμερες διακοπές στη Γκάμπια, εκεί σε ένα εστιατόριο αντίκρισε τον 25χρονο Demba Sanneh και τον ερωτεύτηκε αμέσως.

Ο Demba δούλευε ως σερβιτόρος και άρχισε να βγαίνει με την Cotnoir, και πολύ γρήγορα της έκανε πρόταση γάμου. Η 59χρονη γυναίκα δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, επειδή όμως ο Demba δεν μπορούσε να πάρει βίζα να πάει στην Βρετανία αναγκάστηκαν να παντρευτούν στην Αφρική.

Αμέσως μετά το γάμο ο Demba άλλαξε και άρχισε να ζητάει χρήματα και διάφορα άλλα από τη σύζυγό του, ενώ ήταν απόμακρος και απότομος. Τότε η Cotnoir συνειδητοποίησε ότι την είχε χρησιμοποιήσει για να της πάρει χρήματα και να μπορέσει να βγάλει βίζα για τη Βρετανία.

Αμέσως έφυγε από τη Γκάμπια και τώρα αρνείται να δώσει διαζύγιο στον σύζυγό της που όπως λέει την ξεφτίλισε ούτε δίνει τη συγκατάθεσή της για να πάρει Βρετανική βίζα. Όπως λέει δεν θα του επιτρέψει να βρει κάποια άλλη γυναίκα και να την εκμεταλλευτεί με τον ίδιο τρόπο.

Πάντως το φαινόμενο είναι σύνηθες, σύμφωνα με στοιχεία το 2008, 115 Αφρικανοί παντρεύτηκαν Βρετανίδες για να μπορέσουν να πάρουν βίζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου