Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σαφάρι πνευμάτων στη Μαλαισία

Ο Francis Nantha είναι ένας κάπως ασυνήθιστος ξεναγός. Και αυτό διότι είναι ο υπεύθυνος ξενάγηοης τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν τις περιοχές εκείνες της Μαλαισίας στις οποίες συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα.
Απώτερος στόχος κάθε τέτοιας ξενάγησης είναι να μπορέσουν οι τουρίστες, ντόπιοι ή ξένοι, να δουν κάποιο φάντασμα ή όποια άλλη υπερφυσική εκδήλωση.Το σαφάρι φαντασμάτων κοστίζει 44 δολλάρια και ξεκινά με ένα γεύμα θαλασσινών, καθώς ο Nantha ισχυρίζεται ότι αυτό κάνει τους συμμετέχοντες πνευματικά ισχυρότερους και λιγότερο επηρεπείς σε...
δαιμονική κατοχή. Επίσης, για τον ίδιο λόγο μοιράζονται και φυλαχτά, ενώ ο Nantha προειδοποιεί: «Μην κινηθείτε έντονα, μη γελάτε και μην κοιτάζετε επίμονα, αν δείτε φάντασμα. Τέτοια συμπεριφορά ίσως κάνει τα πνεύματα να κινηθούν προς το μέρος σας».Η πρώτη στάση της νυκτερινής περιπέτειας είναι σε ένα δένδρο ηλικίας 150 ετών, στο οποίο λέγεται ότι κατοικεί το πνεύμα ενός ερπετού. Σε αυτό το σημείο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τοποθετούν γάλα και αυγά κάτω από το δένδρο και ζητούν καθοδήγηση από το πνεύμα.Η συνέχεια διαδραματίζεται σε κοιμητήριο της πόλης Kuala Lumpur, όπου μέσα σε απόλυτη σιωπή οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια ανάμεσα στα μνήματα, προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιο φάντασμα. Ο Nathan ισχυρίζεται ότι μια ομάδα επισκεπτών του είχαν δει αυτή τη χρονιά το κοιμητήριο γεμάτο με φαντάσματα όταν η λάμψη ενός κεραυνού φώτισε ξαφνικά την περιοχή.Το επόμενο σημείο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα και ο Nathan δεν αφήνει τα μέλη της ομάδαςνα κατέβουν απότο φορτηγάκι. Πρόκειται για τη κορυφή ενός λόφου όπου λέγεται ότι υπάρχουν θηλυκά βαμπίρ, τα οποία επιτίθενται στους άνδρες.Μεταξύ άλλων αξιοθέατων περιλαμβάνεται ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός που σύμφωνα με τους θρύλους είναι στοιχειωμένος από ανθρώπους που αυτοκτόνησαν εκεί, καθώς και μια πρώην φυλακή, στην οποία οι κρατούμενοι λέγεται ότι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία προκειμένου να ανοίξουν πύλες σε άλλες διαστάσεις.Η αλλόκοτη εκδρομή τελειώνει με μια τελετή όπου οι συμμετέχοντες τρίβουν με χυμό γλυκολέμονου το μέτωπο, τα χείλη τους και τις άκρες των δακτύλων τους. Στη διάρκεια της τελετής ο Nantha με μια ψηφιακή κάμερα βγάζει φωτογραφίες τους παρεβρισκόμενους. Και όπως δηλώνει: «Αν υπάρχει κοκκινωπή αύρα γύρω σας στις φωτογραφίες, τότε πρέπει αμέσως να επισκεφθείτε κάποιον εξορκιστή. Διότι αυτό σημαίνει ότι κακόβουλα πνεύματα έχουν προσκολληθεί επάνω σας στη διάρκεια της τουριοτκής ξενάγησης».Αλήθεια ή όχι, το γεγονός είναι ότι οι έξυπνες ιστορίες του Nantha σε συνδυασμό με την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα των τοπίων που επισκέπτονται, έχουν κάνει ανάρπαστες τις αλλόκοτες αυτές εκδρομές, καθώς είναι κάτι το πρωτόγνωρο και προσφέρουν ισχυρές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που σκεπτικιστές επισκέπτες, μεταξύ των οποίων κάποιες φορές και δημοσιογράφοι, μετά βίας συγκρατήθηκαν να μην το βάλουν στα πόδια από τον τρόμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου