Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ηρακλής-Αρης 1-0

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την επομένη του εκλογικού θρίλερ ανέδειξε νικητή τον Ηρακλή (1-0). Ο Σολτάνι υπέγραψε στο 74' τη σπουδαία νίκη επί του συμπολίτη Αρη (videos).

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο μέρος δεν είναι και πολλά αυτά που θα έχουμε να θυμόμαστε μετά από καιρό. Αυτό γιατί Ηρακλής και Αρης θέλησαν να επιτεθούν αλλά δεν μπορούσαν. Οχι λόγω αδυναμίας, αλλά λόγω αμυνών, αφού αμφότερες οι ομάδες πρόσεχαν πρωτίστως τα νώτα τους και στη συνέχεια αναζητούσαν τον τρόπο να βγουν μπροστά.

Ο Ηρακλής είχε φαινομενικά την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε από τα πλάγια να απειλήσει τον Αρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν κατά κύριο λόγο την ταχύτητά τους στις αντεπιθέσεις θέλοντας να βρουν το κενό για να χτυπήσουν τον αντίπαλο.

Οι σημαντικότερες φάσεις που αξίζει να καταγραφούν στο πρώτο μέρος είναι αυτή του 3ου λεπτού όταν ο Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Τόχα, αυτή του 14' όταν ο Κατσαμπής βρέθηκε σε θέση φορ, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και τα ακίνδυνα -αν και είχαν τις προϋποθέσεις- πλασέ των Σολτάνι και Κάλβο.

Στο δεύτερο μέρος ο Αρης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με περίσσια αποθέματα δυνάμεων στόχευσε στον αιφνιδιασμό. Πήρε την κατοχή της μπάλας και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και ουσιαστικά επέβαλλε το παιχνίδι του κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε χαμένη.

Ουσιαστικά οι δύο ομάδες άλλαξαν ρόλους, αφού οι κίτρινοι ήταν αυτοί που είχαν πλέον περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και ο Ηρακλής προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές τις φορές, στο 59ο λεπτό, ο Σολτάνι μετά από γύρισμα του Γιάκομπ, πλάσαρε άουτ από καλή θέση.

Η επόμενη ήταν και η φαρμακερή για τον Αρη, αφού στο 74ο λεπτό ο Σολτάνι ήθελε να κάνει σέντρα, τελικά πέτυχε γκολ -και αυτό έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση- χαρίζοντας στον Ηρακλή τους τρεις βαθμούς επί του συμπολίτη Αρη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απαντήσουν στο γκολ των κυανόλευκων, αλλά βάσει τρόπου παιχνιδιού ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν. Εξ ου και δεν μπόρεσαν να κάνουν μία φάση της προκοπής στην εστία του Ελευθερόπουλου.

Το κλειδί του αγώνα:

Ετσι όπως κυλούσε το ματς θα κρινόταν στο γκολ. Βάσει των όσων βλέπαμε ο Αρης έδειχνε πιο ώριμος στο να καταφέρει να το πετύχει, η έμπνευση της στιγμής, όμως, από τον Σολτάνι έμελλε να δώσει τη... θέση του δημάρχου στον Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου