Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μην κατεβάζετε σκουπίδια έως την Κυριακή - Απεργία στους ΟΤΑ σήμεραΟι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε απεργία και ο κίνδυνος να γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια είναι πλέον ορατός.

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό, ο δήμος Αθηναίων απηύθυνε ήδη έκκληση στους δημότες του να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους από τα μεσάνυχτα έως και την Κυριακή, ώστε να μη συσσωρευτούν τα απορρίμματα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Κλειστοί σήμερα οι δήμοι - Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Κατεβάζουν ρολά οι δήμοι της χώραςσήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Αυτή την ώρα το προσωπικό των Ο.Τ.Α. κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αύριο και την Κυριακή, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα την υπηρεσία των Οργανισμών. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή, όταν στις 15:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου