Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κόλαση, Σισέ... παράδεισος!

Η διαδρομή Κόλαση - παράδεισος είναι σύντομη, αν έχεις τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος, γεννημένος νικητής, πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι, όταν έχανε 2-0 στο 21’ από τον Ηρακλή και αποδοκιμάζονταν άγρια από τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ και τον οδήγησε, με δύο γκολ, στην ανατροπή και στη νίκη με 4-2 (Λουίς Γκαρσία και Πετρόπουλος το 1ο και το 4ο γκολ).


Κόλαση, Σισέ... παράδεισος!

Ενώπιον του Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι «πράσινοι» ήταν κακοί στο πρώτο 20λεπτο, έκαναν δύο μεγάλα λάθη και βρέθηκαν πίσω με 0-2, αλλά αντέδρασαν παρά τις αποδοκιμασίες (στοχευμένες σε Τζόρβα και Κατσουράνη) και πήραν τη νίκη, με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο και έμειναν μόνοι πρώτοι με 24 βαθμούς, 3 περισσότερους από τον Ολυμπιακό που έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Αυτό του Γιάτσεκ Γκμοχ είχε τον Κατσουράνη στόπερ, τον Πλεσί δίπλα στον Ζιλμπέρτο στον κεντρικό άξονα και τους Μαρίνο, Λουίς Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλο (ελεύθερος) πίσω από τον Σισέ. Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε τον Γιάκομπ στην κορυφή και τους Σολτάνι, Αραμπατζή και Μάρα πίσω του.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα. Είχαν μεν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους αλλά ο Ηρακλής έκλεισε καλά τους χώρους, «πάγωσε» το ρυθμό και ουσιαστικά δεν πιέστηκε. Οι «πράσινοι» είχαν καλές στιγμές (3’, 14’ Σισέ, 4’ Λουίς Γκαρσία) αλλά δέχθηκαν διπλή ψυχρολουσία με τα γκολ των Μάρα (20’) και Πίτου Γκαρσία (21’) από λάθη του Παναθηναϊκού, που έδειξε ευάλωτος αμυντικά.

Ο κόσμος ξέσπασε, οι αποδοκιμασίες έντονες, τόσο συνολικά όσο και στοχευμένες κατά Κατσουράνη και Τζόρβα. Η γρήγορη μείωση του σκορ από τον Λουίς Γκαρσία (30’) λειτούργησε μεν πυροσβεστικά, αλλά όχι τελείως, κάτι που έγινε με την ισοφάριση του Σισέ στο 45’ ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των πρωταθλητών.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γάλλος πέτυχε το 3-2 στο 50’ και η «φωτιά» έσβησε τελείως, αν και δεν έλειψε άλλο ένα σύνθημα αποδοκιμασίας. Η ψυχολογία ήταν πλέον με τον Παναθηναϊκό, ο Ηρακλής «σοκαρισμένος» και ουσιαστικά ανήμπορος να απειλήσει (μια φάση του Σολτάνι στο 53’).

Ετσι οι «πράσινοι», αν και έχασαν στον Σισέ λόγω τραυματισμού στο 64’ (χτύπημα στα πλευρά) έφτασαν και σε 4ο γκολ με τον Πετρόπουλο στο 75’, χωρίς να εντυπωσιάζουν, αλλά έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Είχαν και άλλες καλές φάσεις και έφτασαν άνετα, τελικά, στη νίκη.

ΣΚΟΡΕΡ: 30' Λουίς Γκαρσία, 45', 50' Σισέ, 75' Πετρόπουλος - 20' Μάρα, 21' Πίτου Γκαρσία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+ Σουλτάνι (2 κίτρινες)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Πλεσί - 28' Κυριαζής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος (68' Σιμάο), Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία, Σισέ (64' Πετρόπουλος).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσιαμπής (80' Κατσικάς), Μάρα, Κανακούδης, Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου, Ντάνι (72' Κομπαγιάσι), Σολτάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου