Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κόβουν «uMan» και «Πενήντα Πενήντα»

Παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν τα φετινά του προγράμματα σε επίπεδο τηλεθέασης το Mega βλέπει το ταμείον να παραμένει μείον και ετοιμάζει περικοπή τουλάχιστον 20% στον προϋπολογισμό του 2011. Σημαντική εξέλιξη για το τηλεοπτικό σκηνικό της χώρας μας αυτόν τον καιρό...

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνοι προγράμματος παγώνουν τα σχέδια που είχαν για το δεύτερο μισό της σεζόν και προαναγγέλλουν ότι, αν μέχρι τον Δεκέμβριο δεν αυξηθεί η διαφημιστική δαπάνη, δεν θα προβάλουν κανένα καινούργιο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο. Κάτι που σημαίνει ότι οι σειρές Πενήντα Πενήντα και My name is Earl θα κρατηθούν πιθανότατα για αργότερα.

Αντίστοιχα, προς αναβολή (ή ματαίωση) οδεύει και το πολύ συζητημένο uMan, το οποίο επρόκειτο να πάρει τη θέση του Master Chef, που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα. Η ζώνη 23.00 24.00 θα καλυφθεί, όπως όλα δείχνουν, με επαναλήψεις καθώς το Mega είναι αποφασισμένο να προχωρήσει συντηρητικά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να χαρίσει τη... νίκη στους Ράδιο αρβύλα. Σημειωτέον ότι η επιφυλακτικότητα του Mega για το uMan, εκτός από τα οικονομικά κριτήρια, αποδίδεται και στις μετριότατες επιδόσεις που σημειώνει το παρεμφερές Big Brother στον Alpha, αλλά και στις αντιδράσεις που προκαλεί το ακραίο περιεχόμενό του.

Περιγράφοντας ακόμη πιο παραστατικά την οικονομική κατάσταση, στελέχη του σταθμού αναφέρουν ότι τα έσοδα της τρέχουσας σεζόν έχουν πέσει στα επίπεδα που ήταν το... 2002 (!), μόνο που τότε τα προγράμματα είχαν το 1/3 του κόστους των σημερινών. Κατ' επέκταση, για να μπορέσει το κανάλι να ισορροπήσει τη μείωση των εσόδων, πρέπει να κατεβάσει το κόστος του προγράμματος στο 1/3.

Ακόμη και το τεράστιο χιτ του Νησιού που χτυπά τηλεθέαση 60% δεν έχει οικονομικό αντίκρισμα, κοινώς δεν αυξάνει τα έσοδα στο κανάλι, απλώς μετακινεί πακέτα διαφήμισης από άλλες μέρες και ώρες στο βράδυ της Δευτέρας στις 22.00. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, καθώς όλες οι επόμενες κινήσεις εμπίπτουν στη λογική του βλέποντας και κάνοντας και επανεξετάζονται από μήνα σε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου