Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Περιμένει τη Σιένα με «καυτό» Ράσο!


Μετά τον θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας επί της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει» τα πάντα στον 8ο όμιλο όσον αφορά τον ίδιο. Είχε εξασφαλίσει την πρωτιά, γνωρίζοντας ότι στους «8» της Ευρωλίγκας θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Σιένα του Νίκου Ζήση.
Ετσι το αποψινό (3/3) ματς με τη Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου στο ΣΕΦ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκα, είχε καθαρά τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός, πιάνοντας καλή απόδοση μόνο στα τελευταία 15 λεπτά, κέρδισε τους Λιθουανούς (σ.σ. είχαν αποκλειστεί) σχετικά εύκολα με 78-64 ευχαριστώντας τους περίπου 4.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Περιμένει τη Σιένα με «καυτό» Ράσο!

Κορυφαίος των Πειραιωτών ο Ράσο Νεστέροβιτς με 20π., ενώ ακολούθησαν οι Χαλπερίν (12π.), Γκόρντον (12π.), αλλά και ο Παπαλουκάς που μοίρασε 7 ασίστ. Στα συν για τους Πειραιώτες τα 15 κλεψίματα, αλλά και οι 23 ασίστ.
Ηταν ξεκάθαρο από την αρχή του αγώνα ότι οι δύο ομάδες θα έπαιζαν ελεύθερα, χωρίς άγχος και σκοπιμότητες, Ο Ιβκοβιτς έδειξε από το ξεκίνημα διάθεση να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του και παράλληλα να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Ετσι «κατέβασε» την ομάδα του με μια 5άδα που δεν μας έχει συνηθίσει (Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπανικολάου, Ερτσεγκ και Γλυνιαδάκη).


Αρχικά ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα συνοχής, απαντώντας ωστόσο με ένα 11-0 στο 2-6 της ορεξάτης Ζαλγκίρις για το 13-6 στο 5'. Καλνιέτις, Μπράουν και Πλέιστεντ έκαναν αρκετή «ζημιά» με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να επιβάλλουν το παιχνίδι του τους ώστε να ξεφύγουν (22-20, 28-29).
Η είσοδος των Σπανούλη και Παπαλουκα έδωσε ρυθμό στους Πειραιώτες και με τους Μαυροκεφαλίδη, Χαλπερίν να προσφέρουν πολύτιμες επιθετικέ λύσεις, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με «αέρα» 7 πόντων (41-34).
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του δείχνοντας ένα αρκετά καλό πρόσωπο από τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου και ως το φινάλε του ματς. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Ιβκοβιτς έβγαλαν ενέργεια, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και είχαν αρκετές ωραίες συνεργασίες...

Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά στην τέταρτη περίοδο να έχει αυξητικές τάσεις (σ.σ. ως τότε κυμαινόταν στους 5-6 πόντους) και τρία λεπτά πριν το τέλος να φτάσει στους 15 (72-57). Η Ζαλγκίρις δεν είχε τις δυνάμεις, αλλά και την ποιότητα να «απαντήσει» και έτσι το τελικό 78-64 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.
Να σημειωθεί ότι ο Ιβκοβιτς χρησιμοποίησε τους 11 από τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του (σ.σ. δεν αγωνίστηκε ο Πελεκάνος), εκ των οποίων μόνο ο Παπανικολάου δεν σκόραρε.
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-34, 58-49, 78-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 20, Σπανούλης 10, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 5(1), Χαλπερίν 12(2), Γκόρντον 12.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ: Μπράουν 7(1), Πόσιους 5(1), Καλνιέτις 16, Ντελινικάιτις 8(2), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 5, Κουζμίνσκας, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 8, Κόλινς 4, Πλέστιντ 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου