Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Βαρκελώνη μέσω... Βαρκελώνης


Βαρκελώνη μέσω... Βαρκελώνης
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, πέρασε με το επιβλητικό 77-61 από την έδρα της Μάλαγα, αλλά η Κάχα Λαμποράλ δεν του έκανε το χατίρι και νικώντας τη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους τον περιόρισε στη δεύτερη θέση και αντιμέτωπο στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα, με μειονέκτημα έδρας. Πλέον ο δρόμος για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης περνά μέσω... Βαρκελώνης Κλειδί της νίκης στην Ισπανία η άμυνα, κορυφαίοι Διαμαντίδης και Νίκολας. Αντιμέτωποι οι «αιώνιοι» στον ημιτελικό του φάιναλ φορ αν περάσουν αμφότεροι.

Καλές οι «ρεζέρβες», καλύτεροι οι βασικοί

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε με... έκπληξη. Έξω Διαμαντίδης, έξω Μπατίστ, έξω Φώτσης από την αρχική πεντάδα, που αποτελείτο από τους Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα. Το καλό επιθετικό ξεκίνημα των Σάτο και Τσαρτσαρή έδωσε εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα στον Παναθηναϊκό (8-11). Κάποια αβίαστα λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στη Μάλαγα, που βασιζόταν σχεδόν... αποκλειστικά στα τρίποντα, να περάσει μπροστά με 12-11. Ο Διαμαντίδης συμμάζεψε την κατάσταση μπαίνοντας στο ματς μετά από τεσσεράμισι λεπτά, ενώ λίγο μετά με την είσοδο των Νίκολας, Περπέρογλου, Μπατίστ και Φώτση οι «πράσινοι» κυριάρχησαν ξεφεύγοντας με +7 (12-19) κι έκλεισαν το δεκάλεπτο προπορευόμενοι (18-23).

«Ντου» από τον Ντρου

Ο επιθετικός οίστρος του Ντρου Νίκολας (11π. στη δεύτερη περίοδο) οδήγησε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά σε διαφορά οκτώ πόντων στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (20-28). Όμως η επιθετική δυσλειτουργία και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (9 επιθετικά η Ουνικάχα στο πρώτο ημίχρονο) κρατούσαν στο ματς τη Μάλαγα. Οι γηπεδούχοι υπό τις ιαχές του κόσμου τους, τη... φασαρία μιας μπάντας που έπαιζε ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς και με οδηγό τον Φρίλαντ πλησίασε μέχρι και στο -3 (27-30) κλείνοντας το ημίχρονο σε απόσταση μόλις πέντε πόντων (33-38), άκρως... κολακευτική με βάση την εικόνα του αγώνα.

«Καθάρισε» η άμυνα

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει προβλήματα στην επίθεση στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Χάρη όμως στην εξαιρετική του άμυνα και τον εμφανώς καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ κρατούσε το προβάδισμα (37-41). Το σχήμα με Καλάθη, Διαμαντίδη και Σάτο έφερε αφόρητη πίεση στην ασθενή περιφέρεια των γηπεδούχων, ενώ ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με 6 πόντους ηγήθηκε σε ένα σερί 12-0 που εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (37-53), προτού κλείσει το δεκάλεπτο με δύο δύσκολα καλάθια από Μπλάκνεϊ και Τρίπκοβιτς (41-53).

Με το μυαλό στο Βίλνιους

Οι πρωταθλητές φρόντισαν να στείλουν νωρίς το μήνυμα πως αυτό το ματς δεν το χάνουν. Με δύο τρίποντα από τους κορυφαίους «πράσινους» Νίκολας και Διαμαντίδη η διαφορά έφτασε στο +18 (41-59). Ο Παναθηναϊκός συντηρούσε με άνεση τη διαφορά ασφαλείας κι έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη το μυαλό ταξίδευε στο Βίλνιους και το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στη Λιέτουβος Ρίτας και την Κάχα Λαμποράλ που θα καθόριζε τη θέση του στην τελική κατάταξη. Η χαλάρωση αυτή επέτρεψε στην Ουνικάχα να πλησιάσει στους 11 (50-61), αλλά με ένα 8-0 οι «πράσινοι» έφτασαν στο +19 (50-69).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-61, αλλά τα νέα δεν ήταν ευχάριστα από τη Λιθουανία, αφού η Κάχα Λαμποράλ επικράτησε της Λιέτουβος Ρίτας, περιόρισε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση και τον έφερε αντιμέτωπο στα προημιτελικά με την οικοδέσποινα του φάιναλ φορ Μπαρτσελόνα. Οι αγώνες θα γίνουν μεταξύ 22 Μαρτίου και 6 Απριλίου, ενώ η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Δεκάλεπτα: 18-23, 33-38, 41-53, 61-77.

Ουνικάχα Μάλαγα (Ματέο): Αλμαθάν 7, Τρίπκοβιτς 5, Μπλάκνεϊ 8, Σινάνοβιτς 12 (8 ριμπ.), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 12, Φιτς 12, Μπλάνκο 3, Ροντρίγκεθ, Πρίντεζης, ΜακΙντάιρ.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 6, Μπατίστ 10 (4 ριμπ.), Φώτσης 9, Σάτο 7, Νίκολας 18, Τσαρτσαρής 4 (4 ριμπ.), Διαμαντίδης 15 (8 ριμπ., 3 ασίστ), Βουγιούκας 2 (4 ριμπ.), Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 3, Τέπιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου