Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ραντεβού με την ιστορία! 20:30 ET1


Το ραντεβού κλείστηκε και η Εθνική πόλο των γυναικών βρίσκεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της αντιμέτωπη με την πρόκληση ενός τίτλου, αντιμετωπίζοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τη Ρωσία.

Στη δέκατη παρουσία της στη μεγάλη διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου και έξι χρόνια μετά τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η ελληνική ομάδα έχει «σφραγίζει» μια θέση πάνω στο βάθρο των νικητών και πάει για ακόμη πιο ψηλά.

Ίσως γιατί η ιστορία τής χρωστάει… Και η αναμέτρηση με τη Ρωσία είναι μια καλή ευκαιρία για τις αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση να πάρουν πίσω ό,τι στερήθηκαν πριν από ένα χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης από την ίδια ομάδα, όταν έχασαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η πορεία εκείνη δεν ήταν πυροτέχνημα. Και οι Ελληνίδες το απέδειξαν με την παρουσία τους στο Ζάγκρεμπ. Αυτό που μένει τώρα να κάνουν είναι να «καθαιρέσουν» από το θρόνο της την «αρκούδα», η οποία στις δύο τελευταίες διοργανώσεις έχει το ρόλο του… αφεντικού στην Ευρώπη. Και σίγουρα ξέρουν τον τρόπο, φτάνει να το πιστέψουν…

Οι δύο φιναλίστ βρέθηκαν αντιμέτωπες τέσσερις φορές φέτος στα τουρνουά προετοιμασίας, μετρώντας από δύο νίκες, ενώ στη μονομαχία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τη φάση των ομίλων, αναδείχθηκαν ισόπαλες 7-7. Άρα ξέρουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου