Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 3-2

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ νίκησε τον Στίβεν Τζέραρντ στη μεταξύ τους μονομαχία και μαζί του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λίβερπουλ με 3-2 στο μεγάλο ντέρμπι της Αγγλίας. Πρώτη φορά που σκόραρε κόντρα στους "κόκκινους" ο Βούλγαρος, αλλά αρκετή για να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1946. Από το 2-0 επέστρεψε η Λίβερπουλ, η οποία δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία.

 O Φέργκιουσον επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Ρούνεϊ και άφησε εκτός αποστολής τον Ερνάντεζ. Ο Νάνι κλήθηκε να αντικαταστήσει τον άτυχο Βαλέντσια στη δεξιά πλευρά. Ο Χόγκτσον άφησε τους Κυργιάκο, Σκρτελ στον πάγκο, ενώ το υπόλοιπο σχήμα του δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη.
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έκλεισαν την αντίπαλο τους στη μεγάλη της περιοχή. Ωστόσο, παρά την κυριαρχία της η Μάντσεστερ δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη φάση. Όσο ο Ρούνεϊ δείχνει να βρίσκεται εκτός φόρμας αυτό φαντάζει δύσκολο για τους «κόκκινους διάβολους». Η Λίβερπουλ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι απογοητευτική και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 45’ δεν απείλησε σε καμία φάση τον Φαν ντερ Σαρ.
Η αδυναμία των Νάνι, Ρούνεϊ να σημαδέψουν τέρμα σε δύο φαινομενικά εύκολες φάσεις μαρτυρούσε πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια. Ωστόσο, στο 42’ άλλαξαν οι ισορροπίες με τον Μπερμπάτοφ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά από το πέναλτι. Ο Βούλγαρος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το γεγονός ότι στην πλάτη του βρέθηκε ο Τόρες, τον οποίο νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία.
Η Μάντσεστερ μπήκε φουριόζα στην επανάληψη και έδειξε να τελειώνει το παιχνίδι στο 59’. Ο Μπερμπάτοφ τελείωσε με εξαιρετικό τρόπο μία σέντρα του Νάνι και έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν την απόλυτη κυριαρχία και στάθηκαν άτυχοι στο 57’ όταν ο Νάνι θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει το προβάδισμα τους. Ωστόσο το σουτ του προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ρέινα. Στη μοναδική οργανωμένη επίθεση προς το αντίπαλο τέρμα η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι (ο Τόρες από τον Ο’ Σι) και ο Τζέραρντ ξεγέλασε τον Φαν ντερ Σαρ για να κάνει το 2-1. Ο δημιουργός και ο σκόρερ του πρώτου γκολ των «κόκκινων» έφεραν και το δεύτερο. Ο Ισπανός επιθετικός κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής στο οποίο κακώς ο Ο’ Σι δεν αντίκρυσε την κόκκινη του Γουέμπ. Ο Τζέραρντ δεν ανέχθηκε την αδικία και με τη βοήθεια του Φλέτσερ (σ.σ άνοιξε το τείχος) έφερε το παιχνίδια στα ίσια (2-2).
H ψυχολογία των ομάδων άλλαξε άρδην και αν ο Μεϊρέλες ήταν πιο καλός στα εκτελεστικά του καθήκοντα ίσως και να είχαμε ολοκληρωτική ανατροπή του σκηνικού στο 72’. Ωστόσο ο Μπερμπάτοφ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με τρίτο του προσωπικό τέρμα στο 84’ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και άφησε τη Λίβερπουλ με μόλις ένα τρίποντο μετά από πέντε αγώνες πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Ο' Σι, Βίντιτς, Έβανς, Εβρά, Νάνι (88' Γκίμπσον), Φλέτσερ, Σκόουλς, Γκιγκς (82΄Μακέντα), Μπερμπάτοφ (88' Άντερσον), Ρούνεϊ
Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Κάραχερ, Σκρτελ, Κοντσέσκι (82' Άγγερ), Μεϊρέλες (78' Γιοβάνοβιτς), Πάουλσεν, Ροντρίγκεζ (62' Ενγκόνγκ), Τζέραρντ, Κόουλ, Τόρες
Κίτρινες: Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ, Σκόουλς, Ο' Σι - Ενγκόνγκ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου