Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Σερβία-Τουρκία 82-83, OI TΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ Η.Π.Α


Εκμεταλλευόμενη ένα απίστευτο αμυντικό λάθος της Σερβίας, η Τουρκία σκόραρε με τον Τουντσερί στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιτελικό και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντομπάσκετ μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι (82-83). Tάπα του Ερντέν πάνω στον Βελίσκοβιτς στην τελευταία επίθεση των Σέρβων απέτρεψε νέα ανατροπή. Τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα ήταν από τα πιο συγκλονιστικά του τουρνουά. Μετά το τρίποντο του Τουντσερί στο 37' με το οποίο η Τουρκία πέρασε για πρώτη φορά μπροστά, η ομάδα του Τάνιεβιτς είχε ένα πολύ μικρό προβάδισμα.

Οι δύο βολές του Κέσελι διαμόρφωσαν το 80-79 αλλά το κάρφωμα του Ερντέν (που συνοδεύτηκε από ένα μάλλον αυστηρό φάουλ) έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει το 80-81 (ο Τούρκος παίκτης αστόχησε στη βολή). Οι Σέρβοι πήραν την μπάλα στα χέρια τους για να κάνουν επίθεση με 20 και παραπάνω δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους.

Οι Τούρκοι έστειλαν διπλό μαρκάρισμα στον Τεόντοσιτς ο οποίος, κινούμενος έξυπνα, έκοψε μέσα στο καλάθι και δημιούργησε ρήγμα.Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού πάσαρε στον Ράζιτς, αυτός με τη σειρά του στον Βελίσκοβιτς ο οποίος σκόραρε στα 4,5 δευτερόλεπτα (του έγινε και καθαρό φάουλ το οποίο δεν σφυρίχθηκε).

Ο Τάνιεβιτς πήρε τάιμ άουτ και στην επαναφορά (από το κέντρο) η μπάλα πήγε στον Τούρκογλου. Ο σταρ της Τουρκίας είδε κενό στην άμυνα των Σέρβων, πάσαρε στον Τουντσερί ο οποίος, σαν σε προπόνηση σκόραρε με λέι-απ μέσα σε παραλήρημα του κόσμου.

Απέμεναν ακόμη 5 δέκατα του δευτερολέπτου και για τη Σερβία η λύση ήταν μία: Πάσα άλει ουπ:Ο Ιβκοβιτς το σχεδίασε, οι παίκτες του εκτέλεσαν πιστά το σχέδιο αλλά ο Ερντέν έκοψε την προσπάθεια του Βελίσκοβιτς πριν γίνει μία νέα ανατροπή.

Τι είχε γίνει μέχρι το 38'; Οι Σέρβοι κατάφεραν να ελέγξουν την αναμέτρηση, να βρουν λύσεις απέναντι στην τουρκική ζώνη αλλά έμειναν από λύσεις στην πιο κρίσιμη στιγμή. Εκτός των άλλων,στην τελευταία άμυνα έκαναν παιδαριώδες λάθος.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 42-35, 63-60, 82-83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου