Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Με τα... πόδια οι μεταφορείς στο κέντρο της Αθήνας

Αυτή τη στιγμή, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης από όλη τη χώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους επί της Πειραιώς, ενώ στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη Βουλή. Αναμένεται ακόμα να πραγματοποιήσουν ολονύχτια διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. 

Στο μεταξύ, μετά τα χθεσινά (20/9) περιστατικά, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τη στάση της Αστυνομίας και των Εισαγγελικών Αρχών και σήμερα (21/9) αναμένεται να βρίσκονται σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να μη δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου των πέντε ετών που ζητούν οι ιδιοκτήτες οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων. Δικαιολόγησε την απόφασή του, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Με την εποπτεία των διαδικασιών της πορείας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν επιφορτιστεί τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών. Ειδικότερα, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, οι Εισαγγελικοί λειτουργοί θα πρέπει να ελέγχουν την τήρηση του νόμου καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών, ενώ είναι εντεταλμένοι να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Ενίσχυση και από Θεσσαλονίκη
Με λεωφορεία πρόκειται να μεταβούν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες φορτηγών, αφήνοντας τα οχήματά τους παρατεταγμένα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα δυτικά της πόλης.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 φορτηγά στα ακόλουθα σημεία:
1) 7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας
2) Στα φανάρια της Λαχανογοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης
3) Στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου
4) Στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βεροίας
5) Στους σηματοδότες του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βεροίας
6) Στις πύλες 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Τα φορτηγά παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και των οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου