Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλαγή γυμναστή, το πρώτο μέτρο...

Το ισόπαλο 2-2 με την Καβάλα επικύρωσε την πρώτη σοβαρή αγωνιστική κρίση στον Παναθηναϊκό. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει έντονος προβληματισμός τόσο για το αποτέλεσμα όσο κυρίως και για τη νέα απογοητευτική εμφάνιση...

Αυτή τη στιγμή, θέμα προπονητή δεν υπάρχει και ο Νίκος Νιόπλιας εξακολουθεί ν' απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Νικόλα Πατέρα. Αντίθετα, αλλαγή θα υπάρξει, και μάλιστα άμεσα, στη θέση του γυμναστή με τον Ολλανδό Λόρενς Έμπεν να διαδέχεται τον Αντώνη Κέζο. Το θέμα είναι τυπικό και μένει μόνο η ανακοίνωση η οποία θα σφραγίσει την επιστροφή του πρώην συνεργάτη του Χενκ Τεν Κάτε.

Βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την περασμένη σεζόν έχει τους ίδιους πόντους από αυτή την τριάδα αγώνων αλλά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν κακή και στα 3 ματς. Αυτό που διαπιστώνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει χαθεί η πειθαρχία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και τα λουριά θα σφίξουν ακόμη περισσότερο προκειμένου να βρει η ομάδα την αγωνιστική της ταυτότητα.

Από τις αρχές Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας, μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε και επέστρεψαν οι Πατέρας-Αντωνίου, ο Νίκος Νιόπλιας είχε μείνει μόνος του στη διαχείριση της ομάδας με αποτέλεσμα να χαθεί η επιτυχημένη συνταγή της περασμένης σεζόν.

Ήδη, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού στην Καβάλα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου είχε τετ-α-τετ με κάποιους παίκτες ζητώντας τους άμεσα να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο προκειμένου να βελτιωθεί και η εικόνα της ομάδας.

Η επόμενη μέρα της ισοπαλίας στην Καβάλα βρήκε την αποστολή του Παναθηναϊκού να επιστρέφει το πρωί στην Αθήνα με το κλίμα να είναι βαρύ και άπαντες ν' αναζητούν τα αίτια για την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού.

Η επόμενη τριάδα αγώνων μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος -στις αρχές Οκτωβρίου για την Εθνική ομάδα- είναι κομβική και οι πράσινοι στα ματς με Πανιώνιο και Κοπεγχάγη σε ΟΑΚΑ, αλλά και Εργοτέλη στην Κρήτη είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν δείχνοντας παράλληλα σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου